• home
 • video
 • pas verschenen

  Phillip Cocu kiest voor Turks avontuur bij Fenerbahçe

  Cocu moet Fenerbahçe opnieuw naar een titel loodsen.

  Phillip Cocu is de nieuwe coach van de Turkse topclub Fenerbahçe. De ex-coach van PSV Eindhoven werd vandaag officieel voorgesteld.

  Torenhoge verwachtingen

  Cocu zei op de persconferentie dat het project hem enorm aanspreekt.  "Ik kijk ernaar uit om morgen op het trainingsveld te staan. De plannen van de club spreken me erg aan. Ik zie een uitdaging en heb de kans gekregen om te gaan bouwen, zoals ik bij PSV heb gedaan."

  De afgelopen jaren leek Fenerbahçe een soort trainerskerkhof te zijn. Cocu is namelijk de zesde trainer op vijf seizoenen tijd. De verwachtingen zijn dus hoog. 

  "We willen de fans weer blij en trots maken. Ik weet dat deze club al vier jaar geen kampioen is geworden en al zo lang wacht op voetballen in de Champions League", aldus Cocu.

   

  Fenerbahçe eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Turkse competitie, drie punten achter stadsgenoot Galatasaray. Het is van 2014 geleden dat de club nog eens kampioen werd. 

  Vernieuwing

  De Nederlander heeft een contract ondertekend voor drie jaar. Met zijn aanstelling is de make-over van de club compleet. Zo heeft Fenerbahçe ook recent een nieuwe voorzitter en technisch directeur aangesteld.

   

  Cocu stond vijf jaar aan het roer bij PSV, waarmee hij drie landstitels veroverde, één keer de beker pakte en éénmaal de 1/8e finales van de Champions League bereikte.