• home
 • video
 • pas verschenen

  Filip Joos over Nainggolan: "Eigenlijk heel logische transfer"

  Filip Joos

  Nainggolan verlaat AS Roma.

  Radja Nainggolan heeft afscheid genomen van AS Roma. De overgang van de Romeinse publiekslieveling naar Inter komt bij velen aan als een verrassing, maar niet bij Filip Joos.

  "Vertrek bij AS Roma is eigenlijk heel logisch"

  Filip Joos, voetbalanalist en een volger van het Italiaanse voetbal, reageert verrassend genoeg niet echt verbaasd op het vertrek van Radja Nainggolan bij AS Roma.

   

  "Eigenlijk is het een heel logische transfer, die er al lang zat aan te komen. Ik snap de verbazing rond de overgang dan ook niet zo goed."

   

  "Ik dacht eigenlijk dat hij naar China zou trekken, omdat ze daar het bedrag konden geven dat Roma wou. Na de ontgoocheling van het mislopen van het WK dacht ik ook dat Nainggolan iets zou hebben van "foert, ik ga voetballen daar waar mijn grootste concurrent bij de Rode Duivels ook speelt"." 

  Filip Joos

  Filip Joos laat zich uit over het vertrek van Nainggolan bij Roma.

  "AS Roma moest een aantal afwegingen maken"

  Waarom zou AS Roma Nainggolan zomaar naar een concurrent laten gaan, vragen veel supporters zich af?

   

  "Omdat de ploeg een aantal afwegingen moest maken. Radja's leeftijd (30 jaar) speelt natuurlijk mee. Daarenboven speelt het feit dat Inter veel geld wou neertellen voor de middenvelder zeker mee. Geld dat de ploeg erg goed kan gebruiken."

   

  "Sportief directeur Monchi staat erom bekend een dik gevuld notitieboekje te hebben boordevol spelers. AS Roma wil deze zomer ook zwaar inkopen en daar moet nu eenmaal een grote uitgaande transfer tegenover staan."

  "Inter wordt geen stap terug voor Nainggolan"

  Bij Inter komt Nainggolan zijn ex-coach van bij AS Roma Luciano Spalletti opnieuw tegen. Volgens Filip Joos kan dat wel eens vonken geven.

   

  "Bij Inter zal Nainggolan herenigd worden met Luciano Spalletti, de man die misschien wel het beste uit Radja heeft gehaald. Dat wordt zeker interessant."

   

  "Er zit wel wat schwung in die ploeg van Inter. Ze spelen volgend jaar Champions League en hebben toch al aardig wat ingekocht. Het wordt zeker geen stap terug voor Nainggolan."

  Luciano Spalletti

  Inter-coach Luciano Spalletti.