• home
 • video
 • pas verschenen

  Hongaarse voetbalbond geeft Leekens zijn C4 na 7 maanden

  Georges Leekens.

  Einde verhaal voor Georges Leekens.

  De passage van Georges Leekens bij de Hongaarse nationale ploeg is al voorbij. Leekens was er pas sinds 15 november 2017 aan de slag.

  Hongarije rekende op Georges Leekens om de nationale ploeg naar het EK 2020 te loodsen, maar Leekens kon niet overtuigen in enkele oefenmatchen. Tegen Wit-Rusland bleef Hongarije op een gelijkspel steken, tegen Kazachstan, Schotland en Australië werd verloren.

   

  "Die vier wedstrijden waren bemoedigend, maar er was geen duidelijke progessie te zien in het team", legt de Hongaarse voetbalbond uit.

   

  "Onze verjonging en verandering van speelstijl werden niet op de verwachte snelheid doorgevoerd. Na overleg met Georges Leekens werd beslist om het contract stop te zetten." Met Marco Rossi staat de opvolger van Leekens al klaar.