meest recent

ma 18 juni 2018 09:58
      Brazilianen
      De Brazilianen vieren na het behalen van de wereldtitel.

Op het WK voetbal in Rusland hebben de Brazilianen gisteren een steek laten vallen op weg naar de wereldtitel. In het blindenvoetbal daarentegen werden de Kanaries wel al wereldkampioen door Argentinië in de finale te verslaan met 2-0.

Het WK blindenvoetbal vond dit jaar plaats in Madrid. De sport wordt gespeeld met 5 tegen 5 en de teams zijn samengesteld uit visueel beperkte voetballers en een doelman die wel mag zien.

Op weg naar de finale hadden de Brazilianen in de halve finales China uitgeschakeld. Argentinië wist op zijn beurt Rusland te kloppen.

Pas na de rust werd het eerste doelpunt gemaakt. De Braziliaanse sterspeler Ricardinho zette de Kanaries al na 2 minuten in de 2e helft op voorsprong. Argentinië zette daarna voortdurend druk, maar de Brazilianen maakten nog een 2e treffer dankzij Nonato: 2-0.

De 2-0 was meteen ook de eindstand. Door de eindoverwinning zijn de Brazilianen  zeker van deelname aan het blindenvoetbal op de Paralympische Spelen van Tokio 2020.