Ga naar de inhoud
Zwitserland houdt Neymar en co op 1-1.

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Brazilië
7
3
2
0
1
5
1
2
Zwitserland
5
3
1
0
2
5
4
3
Servië
3
3
1
2
0
2
4
4
Costa Rica
1
3
0
2
1
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Brazilië
0
0
0
0
0
0
0
2
Zwitserland
0
0
0
0
0
0
0
3
Servië
0
0
0
0
0
0
0
4
Costa Rica
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Brazilië
0
0
0
0
0
0
0
2
Zwitserland
0
0
0
0
0
0
0
3
Servië
0
0
0
0
0
0
0
4
Costa Rica
0
0
0
0
0
0
0
BraziliëZwitserland
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
César Ramos
stadion
Rostov Arena
toeschouwers
43109

Ook topfavoriet Brazilië wint zijn openingsmatch niet

 zo 17 juni 2018 23:54
    1. 47' - Geel - Casemiro
    2. 65' - Geel - Fabian Schär
    3. 67' - Verv. Paulinho door Renato Augusto
    4. 68' - Geel - Valon Behrami
    5. 80' - Verv. Haris Seferovic door Breel Embolo
    6. 87' - Verv. Stephan Lichtsteiner door Michael Lang
    FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 17/06/18 - 20:00

    De toplanden hebben het voorlopig niet onder de markt op het WK. Brazilië kon de lof die het in de aanloop naar het toernooi kreeg, niet bevestigen. Sterspeler Neymar was tegen Zwitserland de exponent van de zoekende Seleçao.

    Brazilië - Zwitserland in 2 minuten

    Brazilië - Zwitserland kort samengevat

    • Sleutelmoment: Brazilië heeft na het zondagsschot van Coutinho de touwtjes stevig in handen, maar gaat dan wat hautain spelen en vergeet door te drukken. Dan loop je altijd het gevaar dat je tegen een onverwachte tegengoal botst.
    • Man van de Match: Valon Behrami leek wel met superlijm aan Neymar vastgekleefd. De veteraan wilde op zijn vierde WK van geen wijken weten en de Zwitsers hielden slechts met moeite stand na zijn vervanging.
    • Opvallend: Wij herinneren ons een afgekeurd doelpunt van Marc Wilmots voor een ingebeelde duwfout op Roque Junior. Zestien jaar later ziet Brazilië de andere kant van de medaille en slikt het een kopbalgoal na een echte overtreding.

    Coutinho fleurt flauwe eerste helft op

    Opluchting vooraf bij de Braziliaanse fans, want vedette en talisman Neymar was fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Hij kon met zijn nieuwe kapsel nooit zijn stempel op de wedstrijd drukken. De Zwitsers toonden zich na een veelbelovend begin gewillige slachtoffers.

    Zonder het gaspedaal in te drukken trokken de Goddelijke Kanaries het laken naar zich toe. Schär haperde even en zo moest Sommer uitpakken met een ultieme reflex om Paulinho van de 1-0 te houden. Dat doelpunt kwam er toch, en hoe! Coutinho legde de bal klaar voor zijn rechter en jaste hem dan onweerstaanbaar in de verste hoek. De zweefduik van Sommer was vergeefs.

    De Brazilianen dachten dat ze er al waren en namen het daarna wat lichter op. Dat leek geen slechte beslissing, want Zwitserland speelde met zoveel angst dat ze amper over de middellijn durfden te komen. Net voor de rust knikte Thiago Silva een hoekschop rakelings over, een schaars hoogtepunt in een fletse eerste helft.

    Coutinho pakt uit met fantastische plaatsbal: "Te mooi om waar te zijn"

    Zuber verrast gemakzuchtig Brazilië

    De tweede helft was vijf minuten oud toen de Brazilianen ruw gewekt werden uit hun dutje. Zuber duwde duidelijk in de rug van Miranda, maar scheids Ramos vond dat geen reden om zijn staalharde kopbaldoelpunt af te keuren. De Braziliaanse onvrede was te begrijpen, maar dit had de vijfvoudige wereldkampioen over zichzelf afgeroepen.

    Brazilië moest zich herpakken en deed dat ook, zij het met enige vertraging en zonder te imponeren. Dichter dan wilde schoten van Neymar, Casemiro en Coutinho kwam de toernooifavoriet aanvankelijk niet. De Brazilianen mochten nog een keer beschuldigend naar Ramos wijzen, die geen strafschop gaf toen Akanji Gabriel Jesus omhelsde.

    Pas helemaal aan het gaatje werd het echt hachelijk voor de vermoeide Zwitsers, die verwoed naar adem hapten. Invaller Firmino vond een uitstekende Sommer op zijn weg, Miranda vuurde naast en Schär tikte de allerlaatste poging nog weg met een inderhaast uitgestoken been.

    Geen enkele ploeg uit de top zes van de FIFA Ranking heeft zijn eerste wedstrijd op dit wereldkampioenschap gewonnen.  Duitsland verloor en het viertal Brazilië, Portugal, Argentinië en Zwitserland bleef steken op een gelijkspel. Nummer drie België let dus maar beter op tegen Panama....

    Tite: "We hadden hun doelman meer aan het werk moeten zetten"

    Tite (bondscoach Brazilië): "Uiteraard zijn we niet tevreden met dit resultaat. We wilden deze eerste match winnen. We waren niet scherp genoeg voor doel. We hebben wel 20 keer richting doel getrapt, maar veel te weinig van die schoten waren gekadreerd. We hadden hun doelman meer aan het werk moeten zetten. De afwerking was niet goed. Misschien kwam het door de stress."

     

    "De scheidsrechter? Daar wil ik niet veel over zeggen. Ik zoek niet naar excuses. Of we meer druk op de scheids hadden moeten zetten? Zeker niet. Ik denk wel dat de fout die aan hun doelpunt voorafging heel duidelijk was. Miranda zei me achteraf nog dat hij zich had moeten laten vallen, maar ik wil niet dat mijn spelers dat doen. Maar het was een fout, zonder twijfel. Of we ook nog een penalty hadden moeten krijgen, daar kan je over discussiëren. Het is jammer dat het systeem met de VAR nog niet helemaal op punt staat."

     

    Vladimir Petkovic (bondscoach Zwitserland): "Ik ben erg trots op mijn ploeg. Brazilië kreeg meer kansen maar wij gaven de hoop nooit op. We hadden het in de eerste helft veertig minuten moeilijk, maar ik zei mijn spelers kalm te blijven en in henzelf te geloven. Ik vind dat we slim gespeeld hebben, dat stemt me tevreden. We hebben ook getoond dat we kunnen terugslaan na een achterstand. Dit is voor ons een goed WK-begin."

    Bekijk de goals uit Brazilië - Zwitserland (1-1)

    Fase per fase

    90+7' tweede helft
    90+6'

    Einde!

    Brazilië vergeet door te duwen tegen Zwitserland en moet het stellen met een pover gelijkspel. Na één speeldag gaat Servië aan de leiding in Groep E.
    90+5'

    Nog even zweten!

    Een listige vrije trap van Neymar levert na wat omwegen bijna nog de zege op. Schär steekt zijn voet uit en redt wellicht een punt voor de Zwitsers.
    90+4'

    Zwitser redt in de slotminuut een bal van de lijn

    90+2'

    Uitstekende reflex van doelman Sommer, Miranda trapt nipt naast

    90+1'
    Miranda is zelf verrast dat de bal voor zijn neus botst. Hij slaagt er dan ook niet in om zijn schot binnen het kader te plaatsen.
    90+1'

    5 - extra time

    Er komen 5 minuten extra tijd bij.
    90'
    Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd moet Sommer een botsende kopbal van Firmino uit de benedenhoek slaan. Dat scheelt niks.
    89'

    Neymar mist nog een uitstekende kans op 2-1

    88'

    Schrikken voor Sommer

    Yann Sommer wordt eerst bijna verraden door zijn eigen verdedigers en krijgt dan een strakke kopstoot van Neymar in zijn maag. De 1-1 blijft hoe dan ook op het scorebord staan.
    87'

    Doelman Alisson weet wel wat te doen met een reusachtige ballon voor doel

    87'
    Heel wat Zwitsers zitten er stilaan door. Shaqiri lijkt zo dood als een pier en Lichtsteiner zit op zijn achterwerk met krampen in zijn kuit. Lang valt in voor die laatste en dat is dus geen seconde te vroeg.
    85'
    Shaqiri probeert een sleepbeweging, maar die mislukt. De aandacht gaat dan naar Alisson Becker, die een enorme rode ballon doet ontploffen met een nijdige stamp die veel frustratie verraadt.
    83'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    82'

    Firminho trapt zijn eerste kans wild over

    82'

    Kans voor Firmino

    Akanji laat een diepe bal glippen en dan holt Firmino erachteraan. Die zit nog niet lekker in de wedstrijd en keilt de kans een dikke meter over het Zwitserse kader. Daar zat meer in.
    81'
    Ook de Zwitserse bondscoach Petkovic wisselt in zijn aanvalslinie. Seferovic heeft lang genoeg gebeukt en geeft zijn takenpakket door aan Embolo.