• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid strikt met Rodrygo opnieuw een Braziliaans wonderkind

  Rodrygo mag nog een jaartje bij Santos rijpen van Real.

  Rodrygo mag nog een jaartje bij Santos rijpen van Real.

  Real Madrid heeft zich voor het 2e jaar op rij versterkt met een ruwe diamant uit Brazilië.  Voor Rodrygo Goes, een kwikzilveren spits van Santos,  trok de Koninklijke zijn geldbuidel maar al te graag open. Rodrygo blijft wel nog een jaartje in Brazilië rijpen.

  Rodrygo Silva de Goes haalde vorige maand het wereldnieuws door in de Braziliaanse profcompetitie uit te pakken met 3 panna's, waarna de flankaanvaller haast van het veld geschopt werd.

   

  Een week geleden flikte de 17-jarige aanvaller nog een straffer kunstje door als jongste voetballer ooit een hattrick te maken in de Braziliaanse Primera Division.  Het 17-jarige wonderkind vond toen 3 keer de weg naar het doel in nauwelijks 9 minuten, waarmee hij beter deed dan onder meer Neymar.

   

  Die klasseflitsen bereikten ook de scoutingscellen van tal van Europese topclubs, waaronder die van FC Barcelona, maar in de strijd om Rodrygo's handtekening trok Champions League-winnaar Real Madrid uiteindelijk aan het langste eind.

   

  Rodrygo blijft wel nog een jaartje rijpen bij zijn moederclub Santos in Brazilië. Met de transfer is volgens de Spaanse krant Marca zo'n 45 euro gemoeid. 

  Déjà vu: Vinicius Junior ging Rodrygo voor

  Real Madrid is met de transfer van Rodrygo niet aan zijn proefstuk toe. Een jaar geleden weekte de Spaanse topclub Vinicius Junior los bij Flamengo, een andere Brazilaanse club. Real betaalde toen ook zo'n 45 miljoen voor de youngster.

   

  Ook bij Vinicius Junior werd toen afgesproken dat de spits nog een jaartje bij zijn moederclub zou spelen. Opvallend: Junior en Rodrygo verkiezen beiden de flank als favoriete positie.

   

  Als ook de gehypte transfer van Neymar van PSG naar Real zou plaatsvinden, dreigt straks een nummertje drummen voor Braziliaanse wonderkinderen in Madrid.