• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw over ontslag Spaanse bondscoach: "Spanje zal zijn klasse niet verliezen"

  Duitse bondscoach Joachim Löw.

  Löw blijft rustig voor de start van het WK.

  Titelverdediger Duitsland begint zondag aan het WK met een groepsmatch tegen Mexico. Bondscoach Joachim Löw werd ook gepolst naar zijn mening over de chaos bij de Spaanse ploeg. "Het zal voor onrust zorgen, maar Spanje zal zijn klasse niet verliezen."

  In een groep met Mexico, Zweden en Zuid-Korea lijkt Duitsland zeker van een plaats in de volgende ronde. "Het wordt lastig tegen de Mexicanen", waarschuwde Löw toch enkele dagen voor de eerste match van de Duitsers.

   

  "We zullen meteen op de afspraak moeten zijn, maar ik heb er een goed gevoel bij. Ik weet dat mijn ploeg weer kan pieken."

   

  Het nieuws over het ontslag van Julen Lopetegui bij Spanje bereikte uiteraard ook het Duitse kamp. "Voor mij kwam dat totaal onverwacht. Ik kan bijna niet geloven dat dit zo kort voor de start van het toernooi gebeurt. Dit zal zeker voor onnodige onrust zorgen bij de Spaanse bond en ploeg. "

   

  Toch wil Löw niet zeggen dat Spanje plots geen medefavoriet meer zou zijn. "Spanje heeft veel ervaring. Het speelt al jaren met dezelfde voetbalfilosofie. De ploeg is een op elkaar ingespeeld elftal en zal hierdoor weinig van zijn klasse en sterkte verliezen."

  Dit zal uiteraard voor onrust zorgen bij Spanje, maar het elftal is goed op elkaar ingespeeld. 

  Joachim Löw