• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Neuville verliest WK-leidersplaats aan Ogier in Mexico: "Niet goed voorbereid"

  Sébastien Ogier heeft de Rally van Mexico gewonnen. De Fransman neemt ook de WK-leiding over van Thierry Neuville. Onze landgenoot eindigde als zesde.

  Sébastien Ogier heeft de zege gepakt in Mexico. Zijn eindzege kwam op de slotdag niet meer in gevaar. De Fransman van Ford neemt de WK-leiding over van Neuville. 

   

  Thierry Neuville eindigde 6e. In de afsluitende Powerstage pakte Ogier nog 4 WK-punten als 2e, Neuville was 4e (2 punten). Maar omdat Ogier in de slotrit een chicane op een onreglementaire manier had genomen, kreeg hij 10 seconden straftijd. Zo verloor hij zijn 4 WK-punten en schoof Neuville een plaatsje op: het verschil in de WK-stand ging zo van 9 naar 4 punten.

   

  Mexico werd een tegenvaller voor Thierry Neuville en hij heeft zo een idee waarom: "Het hele weekend waren de Hyundais niet erg performant. Ik denk dat de wegen die we kozen tijdens onze privétesten niet erg representatief waren voor wat ons te wachten stond in Mexico. We waren veel minder goed voorbereid, de achterkant van de auto slingerde te veel. Ogier was heel sterk. Ik denk dat het door hun auto kwam dat ze de verschillen zo konden laten oplopen."