• home
 • video
 • pas verschenen

  Borussia Dortmund plukt revelatie Wolf weg bij Frankfurt

  Marius Wolf poseert met zijn shirt.

  Marius Wolf tekende tot medio 2023.

  Borussia Dortmund heeft zich met het oog op volgend seizoen versterkt met Marius Wolf. De 23-jarige Duitser maakt de overstap van bekerwinnaar Frankfurt. Hij tekende bij zijn nieuwe club een contract voor vijf jaar.

  Marius Wolf mocht tien dagen geleden nog de Duitse beker in de lucht steken. Hij won met Frankfurt verrassend de bekerfinale tegen Bayern München. Na dat hoogtepunt verlaat de middenvelder de club. Hij trekt naar Borussia Dortmund.

   

  De 23-jarige Duitser tekende bij zijn nieuwe club een contract tot de zomer van 2023. Door een lage vertrekclausule zou Dortmund maar vijf miljoen euro voor hem hebben moeten betalen. 

   

  Wolf zit zo aan zijn vierde club in Duitsland. Hij debuteerde eind 2014 in het professioneel voetbal voor traditieclub 1860 München, een toenmalige tweedeklasser. Daarna volgde een transfer naar Hannover, dat hem in januari 2017 aan Frankfurt verhuurde. Die club lichtte vorige zomer de aankoopoptie in het contract van de middenvelder, die zich dit seizoen tot een belangrijke pion ontpopte. Wolf kwam de voorbije jaargang in 34 officiële optredens tot zes goals en elf assists voor Frankfurt. 

  10 dagen geleden won Wolf nog de beker met Frankfurt