• home
 • video
 • pas verschenen

  De Condé: "Volgend seizoen zou Buffel vaak uit de kern vallen"

  Thomas Buffel speelde 9 jaar bij Racing Genk.

  Thomas Buffel speelde 9 jaar bij Racing Genk.

  Thomas Buffel zal volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn bij Racing Genk. "Bij andere clubs kan hij nog van grotere waarde zijn op het veld dan bij ons", zegt sportief directeur Dimitri De Condé.

  De Condé: "Dat Trossard blijft, speelde mee"

  Na 9 jaar neemt Racing Genk afscheid van Thomas Buffel. "We hebben de pro's en contra's afgewogen als club", zegt sportief directeur Dimitri De Condé. "Iets dat daarin heel belangrijk was, is het feit dat Leandro Trossard bij de club blijft."

   

  "Thomas is een Genk-boy en dat zal hij ook altijd blijven. Maar het zag ernaar uit dat Thomas meer en meer uit de kern zou vallen, door spelers die we nog willen aantrekken en de  aanstormende jonge talenten."


  "De kans bestond zelfs dat Thomas vaak in de tribune zou moeten zitten. We waren
  er niet van overtuigd of dat een respectvolle situatie zou zijn."

  "Thomas wil nog blijven voetballen"

  Waar de toekomst van Buffel nu ligt, is nog onduidelijk.  "Thomas wil nog blijven voetballen", weet De Condé. "Bij andere clubs kan hij volgend seizoen misschien nog van grotere waarde zijn op het veld dan bij Racing Genk."

   

  "We hebben Thomas wel een voorstel gedaan om bij ons als jeugdtrainer aan de slag te gaan.  Hij zou daar de ideale persoon voor zijn. Als hij toch voor een andere club kiest, kan hij de dag dat hij stopt bij ons terecht voor een functie binnen de club. "

   

  "Maar Thomas zal nu vooral ontgoocheld zijn. Hij heeft tijd nodig om te kijken hoe hij zijn toekomst ziet. Op korte en op lange termijn."