• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffel (37) speelt volgend seizoen niet meer voor Racing Genk

  Thomas Buffel speelde al 9 jaar bij Genk.

  Racing Genk heeft het contract van Thomas Buffel niet verlengd. "We deden Thomas het voorstel om bij de sportieve werking van de club betrokken te blijven", meldt Racing Genk. "We wachten nog op zijn antwoord."

  Racing Genk: "Een moeilijke beslissing"

  In 2009 ruilde Thomas Buffel Cercle Brugge voor Racing Genk. De middenvelder ontpopte zich snel tot de grote sterkhouder. Buffel won met Racing Genk de landstitel (2011), de Supercup (2011) en de Beker van België (2013).

  Vandaag besprak het Genk-bestuur met de 37-jarige Buffel dat zijn contract niet verlengd wordt. "Dit was een moeilijke beslissing, gebaseerd op zowel de sportieve als financiële doelstellingen van de club voor het seizoen 18-19", meldt Genk.

  "KRC Genk deed Thomas ook een voorstel om betrokken te blijven bij de sportieve werking. En om net als andere clubiconen zoals Domenico Olivieri en Wesley Sonck bij te dragen aan het fundament van onze club, de jeugdacademie. Of Thomas hierop zal ingaan is op dit moment nog niet duidelijk."

  Galamatch voor Buffel

  Racing Genk plant een galawedstrijd ter ere van Buffel. "Wanneer dit zal zijn, en wie er allemaal bij zal zijn, communiceert de club samen met Thomas op een later moment."

  "KRC Genk, en bij uitbreiding het hele supporterslegioen, wenst haar kapitein uitdrukkelijk te bedanken voor alles wat Thomas voor Genk betekende de afgelopen 9 jaar. Thomas is een man van de club, en zal dit altijd blijven."