Ga naar de inhoud

meest recent

      Mag AC Milan volgend seizoen dan toch Europa niet in?

       do 24 mei 2018 09:36
      Suso
      Er hangen AC Milan sancties boven het hoofd.
      AC Milan dreigt komend seizoen uitgesloten te worden van de Europa League. De UEFA wil de Italiaanse club sancties opleggen omdat ze de Financial Fair Play-regels niet gerespecteerd heeft.

      Boete, geen transfers of uitsluiting

      AC Milan werd afgelopen seizoen 6e in de Serie A en mag daardoor de Europa League in. Maar mogelijk strooit de Europese voetbalbond (UEFA) roet in het eten. De bond verwees de club naar de tuchtrechtbank voor het overtreden van de regels rond Financial Fair Play.

       

      AC Milan zou de voorbije jaren meer hebben uitgegeven aan spelers dan er geld in het laatje kwam. Er zou ook nog onduidelijkheid zijn over een lening van 300 miljoen euro die de club afsloot met een Amerikaans beleggingsfonds. De club probeerde een schikking te treffen met UEFA, maar die wees dat voorstel af.

       

      De club moet nu dus wachten op de uitspraak van de tuchtrechtbank. Die zou er snel moeten komen. Mogelijke straffen zijn een verbod op transfers, een boete of de uitsluiting van Europees voetbal.

       

      De club reageerde met een statement op de website en zegt teleurgesteld te zijn in de beslissing van de UEFA.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.