• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG-voorzitter Al-Khelaifi: "Neymar blijft 2.000 procent zeker"

  De Spaanse media praten over een terugkeer naar Spanje, naar Real Madrid.

  Bij de afsluitende seizoensfestiviteiten na de laatste thuismatch kreeg PSG-preses Nasser Al-Khelaifi natuurlijk vragen over de toekomst van Neymar bij de club. De Qatarees drukte de geruchten de kop in. Coach Unai Emery nam afscheid.

  PSG vierde gisteren zijn succesrijke seizoen, al was de 0-2-nederlaag tegen Rennes niet ingecalculeerd. Het feestje voor de 4 trofeeën ging toch door. Neymar vierde stevig mee.

  De Braziliaanse vedette kwam vorige zomer voor 222 miljoen euro over van Barcelona, maar wordt na de tegenvaller in Europa door de geruchtenmolen alweer in Spanje gezien... bij Real Madrid.

  Al-Khelaifi weerlegde de geruchten ferm bij een journalist van AFP: "Die gaan rond in de Spaanse media die tegen de Franse clubs zijn. Ik ben er 2.000 procent zeker van dat Neymar zal blijven."

  "De Spaanse media praten er al sinds oktober over. Ik antwoord niet op geruchten, daar heb ik de tijd niet voor. Maar ik ben er zeker van dat hij een speler van PSG zal zijn."

  Waarom zegt Neymar het zelf niet duidelijk, wou de AFP-persman nog weten: "Hij heeft dat al gezegd. Hij gaat dat niet iedere keer opnieuw doen. Antwoorden op alle geruchten in de media zou niet professioneel zijn."

  Afscheidnemende coach Emery: "Geef mezelf 7 op 10"

  Emery kreeg ook zijn afscheidsmoment. De Spaanse coach haalde 7 trofeeën in 2 seizoenen, maar in Europa kwam hij niet goed uit de verf. Hij geeft zichzelf punten: "Die zijn subjectief, maar ik ben tevreden. Voor mijn weg hier bij de club geef ik mezelf 7 op 10."

  Emery won dit seizoen 4 trofeeën (titel, supercup, Franse beker en ligabeker), op de titel na dezelfde als vorig jaar.

  De nieuwe coach is nog niet bekend. Volgens de Franse pers wordt dat de Duitser Thomas Tuchel, ex-Dortmund.