• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen over beroep van KVM tegen licentie: "Het wordt traditie"

  Moeskroen moet zich al voor het 4e jaar op rij verdedigen voor het BAS.

  Patrick Declerck, de voorzitter van Moeskroen, is niet te spreken over het beroep van KV Mechelen bij het BAS. "Het wordt een traditie. We hebben er vertrouwen in, maar dit hypothekeert ons nieuwe seizoen." Moeskroen overweegt nu zelf juridische stappen te ondernemen tegen KV Mechelen.

  KV Mechelen trekt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de beslissing van de Licentiecommissie van de KBVB om een licentie aan Moeskroen te geven. "Ik ben heel boos", reageerde Moeskroen-voorzitter Patrick Declerck. "Het is al het vierde jaar op een rij dat men Moeskroen via het BAS aanvalt. Het wordt een traditie dat de ploeg die degradeert de licentie van Moeskroen aanvecht."

  "De Licentiecommissie werkt heel ernstig en heel serieus. Die commissie krijgt nu opnieuw een veeg uit de pan. Ik deel de licenties niet uit en weet ook niet waarom Moeskroen telkens geviseerd wordt. Ieder jaar beschikken de andere clubs over informatie, maar de vorige drie keer vingen ze telkens bot."

  "Dit hypothekeert wel ons nieuwe seizoen. Transfers worden geblokkeerd en ook sponsors beginnen te twijfelen. Ik begrijp niet dat een andere club zomaar in beroep kan gaan tegen een beslissing van een neutrale licentiecommissie. Ik kan begrijpen dat een ploeg zoals KV Mechelen, die veel geïnvesteerd heeft en een nieuw stadion aan het bouwen is, teleurgesteld is. Maar volgens mij wordt voetbal vooral gespeeld op een veld."

  Moeskroen laat het hier niet bij en zal op zijn beurt juridische stappen ondernemen tegen de Mechelaars. "Tijdens de laatste algemene vergadering van de Pro League heb ik al laten vallen dat we stappen zouden ondernemen tegen clubs die ons zouden aanvallen. Nu zal ik de daad bij het woord voegen."