• home
 • video
 • pas verschenen

  18 jaar en in de basis van Anderlecht: "Hij heeft het heel goed gedaan"

  Vanhaezebrouck: "Saelemaekers heeft het heel goed gedaan."

  Alexis Saelemaekers beleefde zondag zijn debuut in de basis-11 van Anderlecht. De jonge rechtsachter kweet zich meer dan behoorlijk van zijn taak. "Hij was voor mij één van de lichtpunten in onze ploeg", zegt trainer Hein Vanhaezebrouck.

  Technisch sterke voetballer met leuke dribbel

  Door de nekblessure van Dennis Appiah en de onbeschikbaarheid van Andy Najar kreeg Alexis Saelemaekers afgelopen weekend zijn kans in de basisploeg van paars-wit. De speler van de nationale U19 ontgoochelde allerminst.

  "De betere jongens bij Anderlecht in de wedstrijd tegen Gent waren jonge, onervaren spelers zoals Gerkens en Saelemaekers", zegt commentator Peter Vandenbempt in zijn wekelijkse maandaganalyse.

  Saelemaekers is een technisch sterke voetballer, met een leuke dribbel in zijn voeten. Hij was vroeger een offensieve middenvelder, maar is dit seizoen bij de U21 van Anderlecht omgeschoold tot een rechtsachter. Daar merkte Hein Vanhaezebrouck dat Saelemaekers de laatste tijd grote stappen vooruitzet.

  Tweet van Anderlecht op 1 april:

  "Eén van de lichtpunten in de ploeg"

  In zijn bespreking van de wedstrijd raakte Vanhaezebrouck ongevraagd zelf het thema-Saelemaekers aan. De coach van RSCA gooide met bloemetjes naar het talent. 

  "Met Saelemaekers hebben we vandaag een jongen gebracht van 18 jaar. Ik vind dat hij dat heel goed gedaan heeft. Alleen kreeg hij een gele kaart voor een correcte tackle en zadel je zo een jonge kerel, met nog een uur op de klok, met een ballast op tegen Moses Simon. Daarom was ik zo boos", zei Vanhaezebrouck.

  "Maar Saelemaekers is daar zeer goed mee omgegaan en is heel verstandig blijven voetballen. Hij is initiatief blijven nemen en was voor mij één van de lichtpunten in onze ploeg." 

  "Blij dat ik geen slechte prestatie leverde"

  In een interview met RSCA-tv maakte Saelemakers ook een goeie, volwassen indruk. "Je hoopt altijd te winnen, zeker een match als deze met veel goeie spelers aan beide kanten", zei Saelemaekers.

  "Hoewel we kansen gehad hebben, bleef resultaat het uit. We hadden verwacht 1-0 te maken, dus was het een kleine mentale tik toen de 0-1 viel. We moeten ons herpakken in de volgende match."

  "Persoonklijk ben ik trots dat ik in zo'n wedstrijd in de basis mocht starten. Ik heb geen slechte prestatie geleverd, daarom ben ik wel blij. Maar het is spijtig dat we zo'n wedstrijd niet winnen. Winnen is immers de filosofie van Anderlecht."

  Interview van RSCA-tv met Saelemaekers:

  Nog even Franky Van der Elst groeten, zijn assistent-coach bij de Belgische U19