• home
 • video
 • pas verschenen

  De fratsen van Coucke: dit zal je na dit weekend niet meer zien bij KV Oostende

  Met Marc Coucke viel er ook naast het veld altijd iets te beleven.

  Marc Coucke zal zaterdag een laatste keer als voorzitter in de tribune van KV Oostende zitten. Sinds de kleurrijke voorzitter er in de zomer van 2013 aan het roer kwam, viel er altijd iets te beleven. Vooral naast het veld dan. Dit zullen ze na dit weekend niet meer te zien krijgen in KV Oostende, maar misschien wel in Anderlecht.

  Het prille begin: Coucke viert de overname en maakt Sonck het hof

  Marc Coucke kocht in augustus 2013 zestig procent van de aandelen van KV Oostende. Zo werd hij hoofdaandeelhouder en voorzitter. Een jaar later kocht hij ook het resterende deel. De supporters waren dolblij met de komst van Coucke. Ze maakten een spandoek, Coucke liep het veld op in zijn eerste match en de toon was gezet.

  De kersverse voorzitter was ook te gast in Extra Time, samen met Wesley Sonck, die toen nog naar een ploeg zocht. Coucke loste het ludiek op. 

  De verrassende transfer: Coucke probeert Vincent Kompany te strikken

  Een gebrek aan ambitie kan je Coucke niet verwijten. Als prille voorzitter van KVO woonde hij de match Manchester City-Tottenham bij. Achteraf kondigde hij een verrassende transfer aan, of toch bijna...

  Hij solliciteerde tussendoor ook even naar een functie als verslaggever bij Sporza.

  Zingen en dansen zit bij Marc Coucke in het bloed

  Wie Marc Coucke zegt, zegt de polonaise. De flamboyante zakenman heeft zelfs zijn eigen single "Het is weer Couckenbak". Ook naast de lijn bij KV Oostende was hij als charmezanger heel regelmatig te betrappen op een podium.

  Zo kroop hij na de thuismatch van KV Oostende tegen Standard in 2014 mee op het podium met SWOOP. En na de eerste zege van KVO tegen Oostende was het opnieuw prijs. Met een clownsneus naast het veld dansen? Ook daar draaide Coucke zijn hand niet voor om.

  Ook de fandag van KV Oostende kon sinds de komst van Marc Coucke niet meer onopgemerkt voorbijgaan.

  Marc Coucke: voorzitter en supporter nummer 1

  Coucke werd voorzitter van KV Oostende omdat hij al sinds zijn 5 jaar supportert voor de kustploeg. Hij kon het dan ook erg goed vinden met de fans. Regelmatig dook hij op in de spionkop.

  Als het goed ging om te vieren, maar ook als het minder ging. Zo dook hij met toenmalig trainer Vanderhaeghe het publiek in om het feest aan te zwengelen na een driepunter tegen Gent. Maar toen KVO dit seizoen een belabberde start maakte, ging hij in de spionkop staan in een poging om het tij te keren. En dat lukte wonderwel.

  Het ging zelfs zo goed dat de stadionomroeper na enkele weken een verklaring moest geven voor het feit dat Coucke er eens niet was.

  Marc Coucke wil dolgraag een trofee

  Marc Coucke was ook heel emotioneel betrokken bij KV Oostende en droomde van een prijs. Toen hij in het seizoen 2015-2016 herfstkampioen werd, smeekte hij de Jupiler Pro League dan ook om een eerste beker in zijn lege prijzenkast te zetten. Die kwam er uiteindelijk, maar het was er eentje uit de handen van een journalist.

  Toen hij in 2017 dan heel dicht bij zijn eerste echte beker kwam, was hij na de verloren bekerfinale bijzonder teleurgesteld. Hij gaf een eerlijk en emotioneel interview: "Stel eens een toffe vraag."

  KV Oostende mocht dat jaar wel voor een eerste keer Europa in. Een historische gebeurtenis waar Marc Coucke al 45 jaar op gewacht had.

  Niet alleen eerlijk in zijn interviews, ook in zijn tweets

  Dat Coucke graag van zich laat horen op Twitter is geen geheim. Tijdens de wedstrijden van zijn ploeg zit hij altijd met zijn gsm in de aanslag. Dit seizoen beloofde hij te stoppen met voetbaltweets tot KVO weer zou presteren, maar daar geloofde het panel van Extra Time niet veel van.

  Hij is trouwens lang niet altijd lovend over zijn eigen club op Twitter, soms deelt hij ook prikjes uit. Hij tikte doelman William Dutoit eens openlijk op de vingers omdat die na een nederlaag een video van zijn eigen reddingen had geretweet. 

  En als het moest, kon de voorzitter zich ook opwinden

  Het was niet altijd feest met Marc Coucke langs de lijn, de voorzitter kon zijn emoties soms niet helemaal de baas. Tijdens de stage deze zomer kreeg Yassine El Ghanassy in de oefenmatch tegen Schalke 04 een lichte rode kaart. Voorzitter Marc Coucke betichtte de ref van partijdigheid.