• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Meir: "Dembélé op de 6 en De Bruyne op de 8, dat is ideaal"

  "Eén ding is zeker: Dembélé moet er altijd bijzijn op het WK."

  Mousa Dembélé maakt indruk als verdedigende middenvelder bij Tottenham. Is hij de ideale nummer 6 voor de Rode Duivels? "Dembélé als 6 en De Bruyne als 8. Dat is de oplossing voor Roberto Martinez om al die fantastische spelers in een elftal te krijgen", denkt ex-Rode Duivel en trainer Eric Van Meir.

  "Met Dembélé als nummer 6 kan je veel dominanter spelen"

  Mousa Dembélé werd overladen met complimenten na zijn match tegen Juventus in de Champions League. Verschillende analisten opperden meteen dat de Tottenham-speler de vaste nummer zes zou moeten worden bij de Rode Duivels.

  "In principe is hij de perfecte nummer zes", vindt Van Meir . "Je kan hem misschien een beetje vergelijken met Andrea Pirlo. Dat was ook een balvirtuoos die als verdedigende middenvelder speelde. Hij zou zeker een oplossing kunnen zijn voor onze nationale ploeg tegen bepaalde teams. Als je iemand als hem hebt om voor de verdediging het spel te verdelen, kan je veel dominanter spelen en de anderen tussen de lijnen laten lopen."

  "Dembélé op de 6 en dan De Bruyne op de 8, en dan kan je nog kiezen voorin met Eden Hazard en Dries Mertens. Dat kan een oplossing zijn voor Roberto Martinez om al die fantastische spelers in één team te droppen. Eén ding is zeker: je zal veel balbezit hebben en hopelijk ook veel kansen."

  "Tegen landen met een bepalende nummer 10, misschien wel Witsel zetten"

  Als Dembélé als verdedigende middenvelder speelt, is er wel geen plaats meer voor bijvoorbeeld Axel Witsel. En ook Fellaini en Nainggolan schuiven dan naar onder in de pikorde. "Het is niet zo dat je de eerste wedstrijd op het WK start met een ploeg en dat die dan 5 of 6 matchen moet blijven staan. Je zal iedereen nodig hebben."

  "Zeker tegen tegenstanders met een heel bepalende nummer 10, tegen ploegen met een aanvallend sterk middenveld, zal je wel spelers kunnen gebruiken die defensief meer kwaliteiten hebben dan Dembélé en sterker zijn in de duels."

  "Maar zoals Dembélé de laatste weken speelt, is hij echt wel een extra troef. Het maakt de keuze voor de bondscoach alleen maar moeilijker. Als hij dit niveau aanhoudt, moet hij er zeker bijzijn in Rusland. En dan maakt hij een hele grote kans om te spelen. Ik hoop dat hij eindelijk een titularis wordt bij de Rode Duivels. Hij moet wel nog veel spelen dit seizoen, dus ik zal een kaarsje branden dat hij blessurevrij blijft."

  De tweet van Van Meir gisteren na de match: