• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Mijn spelers hebben de boodschap begrepen"

  Vanhaezebrouck was niet te spreken over het niveau van zijn ploeg tegen KV.

  Na het 2-2-gelijkspel tegen rode lantaarn KV Mechelen had Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck enkele harde woorden over voor zijn spelers, maar "de sfeer zit goed", zegt Vanhaezebrouck op de persconferentie voor de match tegen KV Oostende.

  "Aan de top is het een harde wereld"

  Anderlecht kwam de laatste drie wedstrijden telkens niet verder dan een gelijkspel. Vanhaezebrouck was dan ook niet te spreken over de sterkhouders van zijn ploeg na het 2-2-gelijkspel tegen rode lantaarn KV Mechelen. Tijdens een persconferentie, waar hij vooruitblikte naar de match van morgen tegen Oostende, kwam hij er nog eens op terug.

  "Ik had het over de ervaren spelers. Ik heb geen namen genoemd. Het is aan hen om de verantwoordelijk te nemen. Iedereen moet proberen om zich te verbeteren, maar zij moeten de ploeg op sleeptouw nemen. Ik denk dat ze de boodschap hebben begrepen."

  Op de vraag van een journalist of hij met die harde aanpak geen spelers zou verliezen, reageerde Vanhaezebrouck kordaat.

  "Je kan er verliezen, maar dat zijn dan niet de mannen waar je moet op rekenen om kampioen te spelen. Als je wil meedoen aan de top is het een harde wereld en wordt er veel van je verwacht. Dan komt er veel druk bij kijken. Als je daar niet mee kan omgaan, dan zal je de absolute top niet halen. Ik heb mijn groep zoveel mogelijk beschermd na het verlies tegen Club Brugge en het gelijkspel tegen Beveren."

  "In het vervolg geen nummer 1 aanwijzen bij strafschoppen"

  Anderlecht zit opnieuw met een penaltyprobleem. De laatste twee strafschoppen werden gemist door de nieuwkomers Kenny Saief en Ryota Morioka. 

  "Wij zetten altijd twee namen op het blad om de penalty’s te trappen. De eerste keer was mijn nummer 1 Saief, hij was ook de beste penaltynemer in Gent. Daarna had ik het gevraagd aan Morioka, die zag het ook zitten, maar miste. Ook Leander Dendoncker wou de penalty trappen indien nodig."

  "In het vervolg zet ik gewoon drie namen op het blad, zonder nummer. Dan moeten zij het maar onder elkaar uitmaken wie zich op dat moment goed voelt."

  "Deze week hebben we nog wat nieuwe jongens laten meetrainen"

  Vanhaezebrouck trekt de jongste weken vaker de kaart van de jeugd, soms noodgedwongen. Zo kregen Sambi Lokonga, Nelson Azevedo en Francis Amuzu een kans.

  "Er zijn er meer en meer die komen piepen. Bij niet iedereen van die gasten gaat het lukken. Maar dat is het risico dat je moet nemen. Als ze dichtklappen dan weet je dat ze er nog niet klaar voor zijn."

  "Er wordt door ons geen druk opgelegd. Ze moeten laten zien dat ze voldoende lef hebben en dat ze kunnen brengen wat ze in staat zijn te brengen. Ik heb al enkele jongens gezien die het al heel goed gedaan hebben en er staan er nog aan te komen. Deze week hebben we nog wat nieuwe jongens laten meetrainen."

  "Kans dat Trebel in de kern zit is 0%"

  Anderlecht zal ook dit weekend niet kunnen rekenen op sterkhouder Adrien Trebel. De Fransman traint voorlopig nog individueel.

  “De kans dat Trebel dit weekend geselecteerd wordt is 0%. Hij is wel het tempo aan het opdrijven, maar deze match komt te vroeg.“