• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog versterking in doel: Club haalt Feyenoord-doelman Vermeer naar Brugge

  Kenneth Vermeer speelde sinds 2014 bij Feyenoord.

  Club Brugge heeft al zijn tweede doelman voorgesteld deze wintermercato. De competitieleider huurt doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord tot het einde van het seizoen, met een aankoopoptie. Eerder kwam ook de ervaren Rus Vladimir Gaboelov de ploeg van Ivan Leko versterken.

  Club Brugge is al een tijdje op zoek naar stabiliteit tussen de palen. Ludovic Butelle keerde terug naar Angers en Ethan Horvath en Guillaume Hubert presteerden wisselvallig. Een nieuwe doelman was dus een duidelijk doel tijdens deze wintertransferperiode en het zijn er uiteindelijk zelfs twee geworden.

  Na de 34-jarige Gaboelov heeft blauw-zwart nu ook Kenneth Vermeer voorgesteld. De 32-jarige Nederlander wordt gehuurd van Feyenoord tot het einde van het seizoen. Club Brugge kon ook een aankoopoptie versieren.

  Vermeer speelt al sinds 2014 bij Feyenoord, maar zit er sinds vorig seizoen veel vaker op de bank dan hem lief is. Dit seizoen bleef zijn aandeel beperkt tot één bekerduel en één partij in de Champions League.

  Vermeer kreeg zijn opleiding bij Ajax en stond er acht seizoenen onder contract. Hij kwam er tot 138 officiële duels, maar maakte in de zomer van 2014, na zijn basisplaats te zijn kwijtgeraakt door een ernstige knieblessure, de overstap naar Feyenoord. Vermeer werd ook vijf keer opgeroepen voor Oranje.

  Club kondigde het nieuws aan op Twitter: