• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zieke Hendrickx mist Grand Prix in Lake Placid: "Je suis malade"

  Jorik Hendrickx is wel al zeker van een ticket voor de Winterspelen.

  Jorik Hendrickx moet passen voor Skate America, de Grand Prix kunstschaatsen in Lake Placid (VS). Onze landgenoot is ziek en is niet fit genoeg om vrijdag zijn korte kür af te werken. "Het was een moeilijke beslissing om te nemen", zegt Hendrickx op Instagram.

  Jorik Hendrickx was goed op dreef de laatste weken. Na zijn kwalificatie voor de Winterspelen in Pyeongchang blonk hij onder meer uit met een vijfde plaats in een andere Grand Prix kunstschaatsen, Skate Canada.

  Ironisch genoeg zou Hendrickx zijn korte kür schaatsen op het liedje "Je suis malade" en het is dan ook met die knipoog dat Hendrickx zijn niet-deelname aangekondigd heeft op Instagram.

  "Je suis malade, maar dan in het echt. Ik vind het zo jammer om op die manier verstek te moeten laten gaan voor Skate America. Het was een moeilijke beslissing om te nemen", kllinkt het. Hendrickx wordt vervangen door de Canadees Liam Firus.