• home
 • video
 • pas verschenen

  Loena Hendrickx maakt twee maanden voor de Winterspelen haar rentree

  Hendrickx plaatste zich eerder al voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang.

  Op 8 en 9 december neemt Loena Hendrickx deel aan de wedstrijd om de Santa Claus Cup in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het wordt haar eerste wedstrijd na een knieblessure. "De hele periode is ze dagelijks blijven trainen", vertelt haar coach Carine Herrygers.

  Na haar knieblessure is Loena Hendrickx (18) opnieuw fit geraakt voor de wedstrijd om de Santa Claus Cup. Die vindt plaats op 8 en 9 december, precies 2 maanden voor de opening van de Olympische Winterspelen.

  Het ticket voor de Spelen in Pyeongchang heeft ze al een tijdje op zak. Dat veroverde ze dankzij een 15e plaats tijdens de wereldtitelstrijd vorig seizoen in Helsinki.

  Volgens haar coach Carine Herrygers heeft ze niet al te veel achterstand opgelopen. "De hele periode is ze dagelijks blijven trainen", zegt ze. "Ze kon alleen bepaalde sprongen niet uitvoeren. Dat kan nu weer wel. Ze is pijnvrij."

  Haar broer Jorik vertrekt woensdag met Herrygers naar de Verenigde Staten. Daar neemt de 25-jarige deel aan de Skate America, een van de Grand Prix-wedstrijden. Eind september voegde hij zich als olympisch deelnemer bij zijn zus.