• home
 • video
 • pas verschenen

  Kunstschaatser Jorik Hendrickx: "Het is erop of eronder"

  Jorik Hendrickx beulde zich af voor Pyeongchang.

  Het uur van de waarheid nadert voor Jorik Hendrickx. De kunstschaatser krijgt deze week in Oberstdorf een laatste kans om zich te plaatsen voor de Winterspelen in Pyeongchang in 2018. "Ik moet gewoon zien dat ik geconcentreerd blijf", zegt Hendrickx.

  In april van dit jaar stelde Jorik Hendrickx teleur op het WK in Helsinki. Zijn 21e plaats was niet voldoende voor een ticket voor de Winterspelen. Deze week worden in Oberstdorf op de Nebelhorn Trophy nog zes tickets verdeeld.

  "Ik moet het daar wel doen, het is erop of eronder. Ik moet gewoon zien dat ik geconcentreerd blijf", zegt Hendrickx. "Ik zie het zeker zitten." In Duitsland neemt onze landgenoot het op tegen 25 concurrenten.

  Hendrickx, die 16e werd op de Winterspelen van Sotsji in 2014, had geen vlekkeloze voorbereiding. Na het WK verzwikte hij zijn enkel op training en moest hij even in het gips. Hij hoopt dat hij zijn viervoudige sprong voldoende onder de knie heeft.