• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ferrera: "Mentaliteit, inzet en sfeer zouden beloond worden met POI"

  Yannick Ferrera staat met KVM op de drempel van Play-off 1.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Haalt KV Mechelen voor het eerst sinds de invoering van de play-offs de top-6? Yannick Ferrera wil tegen Anderlecht alvast een grote stap zetten. "De schorsing van Tielemans is alvast een tiental doelpunten minder zorg."

  Een volgestouwd AFAS Stadion wil KV Mechelen morgenavond voor het eerst in acht jaar naar Play-off I stuwen. Als Malinwa morgen Anderlecht verslaat én Gent niet wint op het veld van Waasland-Beveren, is het Mechelse POI-ticket al binnen.

  "Ik besef wat we hier kunnen neerzetten", vertelt KVM-coach Yannick Ferrera aan Sporza. "Het is nog nooit gebeurd, maar door het harde werk van iedereen zijn we op twee matchen van het einde nog in de running. Als we twee keer winnen, zijn we er zeker bij. Dat zou voor iedereen prachtig zijn."

  Toch houdt Ferrera de druk nog wat af: "Morgen is het eigenlijk nog geen finale. Als we tegen Anderlecht verliezen, kunnen we de week nadien op Gent nog altijd die finale spelen. We willen het wel zo snel mogelijk afmaken. Hopelijk gebeurt het morgen."

  "Eigenlijk is het niet noodzakelijk voor KV Mechelen om Play-off I te spelen. De club is aan het groeien. Je mag niet vergeten dat de club nog maar 13 of 14 jaar geleden failliet is gegaan. Nu staan we aan de deur van Play-off I. Het is al een paar keer gebeurd dat de club er heel dicht bij was. Mocht het weer net niet lukken, zou iedereen toch fier zijn op ons werk van de voorbije maanden."

  Op basis van welke capaciteiten zou KV Mechelen zijn stekje in de top-6 verdienen? "Na 30 matchen staat iedereen waar hij verdiend te staan. Onze mentaliteit, inzet en mooie sfeer zouden beloond kunnen worden met kwalificatie voor Play-off I, maar natuurlijk is het geen schoonheidsprijs."

  Mechelen hoeft scherpschutter Tielemans niet te vrezen

  Alvast één grote zorg minder voor Malinwa: Youri Tielemans, die vier keer trefzeker was in de voorbije drie matchen, kreeg tegen Genk zijn vijfde gele kaart en is geschorst. "Dat is inderdaad een tiental doelpunten minder zorg. Het is een prachtige speler, die altijd voor gevaar kan zorgen, maar de mensen die in zijn plaats gaan spelen, zijn ook prachtig."

  "Het zal aan ons zijn om top te zijn en de drie punten thuis te houden. Het wordt morgen een strijd om het balbezit en het komt erop aan om te scoren op het goede moment", besluit Yannick Ferrera.

  De wedstrijd KV Mechelen - Anderlecht kunt u morgen, net als de overige zeven Jupiler Pro League-matchen, om 20 uur op de voet volgen in ons Match Center.