• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsers verpesten Braziliaans feestje op Copacabana

  Duitsland pakt goud, Brazilië druipt af.

  Tranen vanavond op het Copacabana-strand. Niet Brazilië, maar Duitsland heeft de finale van het beachvolleybal gewonnen. Laura Ludwig en Kira Walkenhorst waren duidelijk sterker dan de Brazilianen en wonnen vlot met 21-18 en 21-14.

  Eerder op de avond had een Amerikaans duo de sfeer al een beetje verpest door de wedstrijd voor het brons te winnen tegen het tweede Braziliaanse duo.

  Het was aan Agatha Bednarczuk en Barbara Seixas de Freitas om het publiek terug aan het lachen te krijgen, maar dat lukte maar moeilijk. Tot 13-13 zat er weinig verschil tussen de twee koppels, maar toen sloeg Duitsland een kloof, waarna het 21-18 werd.

  Set twee begon minder spannend. Na een paar minuten stonden de Braziliaanse volleybalsters 6-1 achter en begon het publiek te twijfelen of ze hun beachvolley-feestje wel gingen krijgen.

  Halfweg set twee leken de thuisspeelsters nog even tegen te doen, maar toen pakte Duitsland opnieuw over. De tweede matchbal was de goeie. Vier jaar na de mannen pakken nu ook de Duitse vrouwen goud in het beachvolleybal.

  Aan de overkant en in de tribune niks dan tranen. Morgen krijgt Brazilië een tweede kans. Dan spelen de mannen hun finale tegen Italië.

  Het podium:

  1. Duitsland
  2. Brazilië
  3. Verenigde Staten