• home
 • video
 • pas verschenen

  Bjarnason: "Ik vind Standard-fans gek"

  "Bjarnason is een typische box-to-box-speler zoals we er nog geen hadden", zegt sportief directeur Jean-François de Sart.

  Standard heeft zaterdagavond zijn eerste wintertransfer voorgesteld. Birkir Bjarnason moet Standard op het middenveld offensieve impulsen geven. "Standard is de juiste club om mijn carrière op het vasteland te lanceren", zegt hij.

  Standard wil zich tijdens deze transferperiode nog wat versterken. Van de week plukte het Bjarnason weg bij Viking Stavanger in Noorwegen. "Standard is een grote club", zegt de 23-jarige middenvelder, die voor vier seizoenen tekende en woensdag speelgerechtigd is in de beker.

  "Ik heb al gemerkt dat de Luikse fans gek zijn in de goeie zin van het woord: ze zijn loyaal, vriendelijk en enthousiast. Dit is een goeie plaats om mijn carrière op het Europese vasteland te lanceren."

  Sportief directeur De Sart: "Bjarnason is een typische box-to-box-speler zoals we er nog geen in onze kern hadden. We volgen hem al sinds de zomer. Offensief zal hij ons iets bijbrengen. Hij heeft dankzij de winterstop in Noorwegen goed kunnen rusten en is topfit."