5. 89' - Doelpunt - Abdoul Tapsoba (1 - 2)
    Jupiler Pro League - speeldag 2 - 01/08/21 - 16:00
    89'
    Abdoul Tapsoba
    1 - 2
    89'

Standard heeft op een diefje zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. Het kwam op voorsprong na een discutabele strafschop, maar een veerkrachtig Zulte Waregem ging na de gelijkmaker nadrukkelijk op zoek naar meer. Daar betaalde het een prijs voor: 1-2.

Zulte Waregem - Standard kort samengevat:

• Sleutelmoment: Zulte Waregem verdient na de gelijkmaker meer, maar loopt in de val. In plaats van 2-1 flikkert de 1-2 na 89 minuten op het scorebord.

• Man van de match: Jean-Luc Dompé is en blijft een grillige voetballer, maar als hij zijn dagje heeft, dan kleurt hij de wedstrijd van begin tot einde. Een assist is een magere beloning voor zijn wedstrijd.

• Opvallend: Net als vorige week mag Zulte Waregem mopperen over een penalty met een strikje rond.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Standard (1-2):

Alle actie gebeurt na de rust

Op een schotje van Bastien na had de eerste helft amper iets om het lijf, maar gelukkig zat er in het tweede bedrijf meer pit.

Al was er wel een discutabele strafschopfase nodig om de wedstrijd te ontvlammen.

Bij het uitverdedigen speelde Govea te kort terug op doelman Bostyn. Die dook in de voeten van de alerte Bastien en leek de bal weg te tikken, maar scheidsrechter Laforge kwam niet terug op zijn fluitsignaal.

Klauss liet het vanaf de stip niet aan zijn hart komen: 0-1 na een uur.

Zulte Waregem was aangeslagen, maar kon rekenen op de trukendoos van Dompé om zich weer in de match te knokken.

Invaller Berahino liet zijn assist eerst nog liggen, Sissako kopte een kwartier voor tijd een vrijschop van de uitblinker wél binnen.

Een tweede doelpunt hing in de lucht, maar de goeie intenties van Zulte Waregem kregen een wrange nasmaak.

Net voor de 90e minuut gleed invaller Tapsoba aan de tweede paal de gevleide 1-2 binnen.

Bekijk de discutabele strafschopfase in Zulte Waregem – Standard:

Francky Dury jammert: "Het is geen strafschop. Punt aan de lijn"

Bij de thuisploeg was de penaltyfase op het uur natuurlijk het belangrijkste gespreksonderwerp. "Ik raakte de bal met mijn linkerhand", reageerde doelman Louis Bostyn.

"Het was geen penalty, maar de ref zei het tegendeel en de VAR blijkbaar ook. Maar als je de beelden bekijkt, dan zie je dat ik eerst op de bal ben. Ik weet niet wat ze gezien hebben."

"Het is een zeer zuur gevoel", vulde coach Francky Dury aan. "Bij het bekijken van de beelden zie je na een paar tellen al dat Bostyn de bal raakt. Dan is het geen strafschop. Punt aan de lijn."

"Ik vind het heel sneu, want het gebeurt voor de tweede week op een rij (vorige week was een penalty voor OHL voer voor discussie). Ik wil geen polemiek opstarten, maar het is vervelend. We zijn twee speeldagen ver..."

Bij de winnaar was coach Mbaye Leye vooral in zijn nopjes met de mentaliteit van zijn groep. "De voorbije maanden hadden we deze wedstrijd verloren, maar nu hebben we de juiste waarden getoond. En mijn bank kan iets bijbrengen."

90+5'

Daar is het laatste fluitsignaal. De tweede helft was zeer aangenaam. Zulte Waregem wiste een lichte Luikse strafschop uit, maar blijft toch zonder punten achter: 1-2.

90+5'

Bij Standard duiken meer en meer krampen op. Het kalf lijkt verdronken.

90+3'

Zulte Waregem zet alles op alles. Doelman Bostyn rukt mee op bij een vrijschop en corner van Dompé.

90+2'

90+1'

We schrijven de uitslag nog altijd niet op. De afvallende bal is een kolfje naar de hand van Sissako: een metertje naast.

90'

Het doelpunt valt toch tegen de gang van het spel in.

Simon Bossuyt (commentator Radio 1)
    89'

Standard slaat toe!

Zulte Waregem blijft met lege handen achter. Invaller Donnum krijgt te veel tijd in de zestien. Hij trapt hard voor en aan de tweede paal glijdt Tapsoba de 1-2 binnen.

87'

De hete standjes situeren zich nog altijd voor de kooi van Bodart. Pletinckx komt niet tot een schot.

87'

Dompé solliciteert naar een tweede assist. Gano klimt hoog, maar zijn kopbal mist richting.

83'

Er hangt nog altijd een doelpuntje in de lucht. Hubert waagt zijn kans vanuit de tweede lijn: iets te veel gekruist.

82'

Laforge is consequent: met Laifis laat ook de andere aanvoerder te fel van zich horen. Zijn mondigheid brengt hem in het boekje van de ref.

81'

Een corner schiet door tot bij de houten rechter van Gavory: een zondagsschot dat geen gevaar inhoudt.

79'

Beide ploegen bleven vorige week al steken op een 1-1-gelijkspel. Wordt dat ook vandaag het verdict? Ze hebben nog een kwartiertje om er verandering in te brengen.