45+2'
James Tavernier
45+2'
2 - 2

Standard heeft misschien wel zijn beste match van het seizoen gespeeld, maar het botste uiteindelijk toch op een meer ervaren en uitgekookt Rangers. Door die nederlaag is Standard uitgeschakeld in Europa.

Rangers - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard blijft ook na de rust de betere ploeg, de Rangers laten bitter weinig zien. Tot de thuisploeg uit het niks een nagenoeg perfecte aanval op de mat tovert, afgerond door Arfield. Standard weet dan hoe laat het is.
  • Man van de eerste helft: Hij werd aan de rust noodgedwongen vervangen, maar alleen al voor zijn grenzeloze toewijding verdient Duje Cop vanavond een onderscheiding. De Kroaat gaf de assist voor de 0-1 van Lestienne en riskeerde lijf en leden toen hij zelf voor de 1-2 zorgde. Naar verluidt trilt de paal nog altijd na van de botsing.
  • Man van de tweede helft: Drie tegendoelpunten, het is geen pretje voor een doelman. Toch wist Arnaud Bodart zich vooral op het einde van de wedstrijd te onderscheiden met enkele bijzonder knappe reddingen. Hij voorkwam een zwaardere nederlaag voor Standard.
  • Opvallend: Standard slaagt er voor het derde seizoen op rij niet in om de groepsfase van de Europa League te overleven. De voorbije 2 seizoenen eindigde het als derde in zijn poule. Dit jaar dreigt zelfs de laatste plaats.

Kijk hier naar het verslag:

Standard wordt karig beloond voor uitstekende eerste helft

Dankzij de late winning goal van Laifis tegen Lech Poznan had Standard nog een waterkans op een Europese lente. De foutenmarge was wel nihil: enkel winst volstond in Ibrox Stadium. Veel afwezigen bij Standard, maar zij die op het veld stonden, gingen er wel meteen voluit voor.

Na amper 7 minuten werd de sterke start van Standard al beloond. Cop zette Goldson simpel in de wind en bracht de bal laag voor doel. Aan de eerste paal prikte Lestienne in één tijd de 0-1 in doel.

Standard domineerde ook nadien de wedstrijd, de Schotten bleven zonder schotkracht. Een verre knal van Kent ging meters naast en Bodart liet zich niet verrassen toen Morelos in de draai uithaalde. Veel meer had de thuisploeg niet te bieden.

Vijf minuten voor de rust kwamen de Rangers tóch langszij na een vermijdbare hoekschop. Goldson werd moederziel alleen gelaten en kopte raak. Meteen daarna riskeerde Cop lijf en leden om Standard opnieuw op voorsprong te brengen. Hij verlengde een voorzet van Fai aan de tweede paal in doel, maar knalde dan zelf hard tegen de paal.

Vieren zat er dus niet in voor Cop en nog voor de rust werd zijn treffer alweer tenietgedaan. Na hands van Lestienne ging de bal op de stip. Een klus voor Tavernier en die bracht de Rangers voor de tweede keer weer op gelijke hoogte.

Arfield geeft Standard de genadeslag

De blitzstart van de eerste helft na de rust herhalen lukte Standard niet. De eerste grote kans, iets voor het uur, was wel weer voor de bezoekers. Lestienne lanceerde Tapsoba, maar die kreeg de bal vanuit een scherpe hoek niet voorbij McGregor.

De Rangers bakten er weinig van tot ze uit het niks een heerlijke aanval op de mat legden. Kamara stuurde Kent weg in de zestien, die legde de bal goed terug en Arfield zette in één tijd de kroon op het werk. 3-2 na ruim een uur, een koude douche voor Standard.

De veer was gebroken bij Standard. Een uitstekende Bodart voorkwam nog enkele keren dat de schade hoger opliep. Hij hield de doorgebroken Morelos van de 4-2 en herhaalde dat kunstje op vrije trappen van Tavernier en Barisic. Ook Goldson kreeg zijn kopbal niet voorbij de Standard-doelman.

Roofe was de laatste die het mocht proberen, maar Bodart was die wereldgoal uit de heenwedstrijd nog niet vergeten en hield de ex-Anderlechtspits van de 4-2. Een nederlaag kon hij niet vermijden en zo ligt Standard uit de Europa League.

Alle goals uit Rangers-Standard:

Bodart: "Toeslaan op het juiste moment, dat moeten wij nog leren"

• Arnaud Bodart (doelman Standard): "We zijn goed aan deze wedstrijd begonnen en scoorden al vroeg. Onze pressing was goed, we recupereerden de bal snel. Ook onze opbouw en mentaliteit zaten goed. Jammer genoeg verliezen we hier uiteindelijk, maar we kunnen tevreden zijn over onze prestatie. De Rangers hebben de ervaring om toe te slaan op het juiste moment. Dat moeten wij misschien nog leren. Zij waren vandaag niet goed in de eerste helft, maar scoorden wel 2 keer. De penalty was een keerpunt. Als we met een 1-2-voorsprong konden gaan rusten, dan had het anders kunnen aflopen."
  • Philippe Montanier (trainer Standard): "Deze nederlaag is frustrerend, want we hebben een uur lang echt goed gespeeld. In het laatste halfuur waren we iets minder precies. Onze eerste helft was op alle gebieden goed en we zijn ook goed begonnen aan de tweede helft. Maar daarna werd het bij ons wat minder en ontwikkelden de Rangers meer druk om de punten thuis te houden. Iedereen is ontgoocheld, want we wilden hier echt een zege boeken. We hebben toch het gevoel dat we er dicht bij waren. Hoe het met Cop gaat? Ik denk dat het meevalt, ze gaan hem morgen onderzoeken."

Montanier: "2 twijfelachtige strafschoppen in de 2 matchen tegen de Rangers"

Bodart: "We hebben een heel goeie mentaliteit getoond"

90+5'

Geen Europese overwintering voor Standard. De Luikenaars maakten het de Rangers knap lastig, maar beten uiteindelijk wel in het zand. Het werd 3-2 op Ibrox.

90+3'

Standard heeft een goede wedstrijd gespeeld, maar de 3-2 was er te veel aan. Dit is toch iets waarop ze kunnen bouwen.

Filip Joos
90'
87'
86'

Bodart weigert Roofe nog een keer te laten scoren

86'

Bodart stapelt de reddingen op

Bodart zorgt er hier in zijn ééntje voor dat Standard geen zwaardere nederlaag lijdt. Roofe kan alleen op hem afstormen, maar hij krijgt de bal niet voorbij de doelman.

82'

Goldson scoorde in de eerste helft al op een hoekschop en bijna is het opnieuw raak. Bodart kan zijn kopbal nog over doel tikken. De thuisploeg neemt de wedstrijd nu toch stevig in handen, bij Standard lijkt het geloof weg.

81'

Standard mag Bodart nog eens danken voor een knappe redding

80'

Knappe redding van Bodart

Bodart weet zich toch te onderscheiden in deze tweede helft. Met een schitterende parade voorkomt hij de 4-2 op een vrije trap van Barisic.

80'

De wedstrijd zit erop voor Morelos. Hij wordt bij de thuisploeg vervangen door Aribo.

79'

Arfield gaat op zoek naar een tweede treffer. Dit keer probeert hij het van buiten de grote rechthoek, maar zijn schot gaat ruim naast. De wedstrijd dreigt leeg te bloeden.

77'

Bodart pakt opnieuw uit met geweldige save op een vrije trap

73'
73'

Bodart ranselt een vrije trap uit doel

73'

Tavernier mag het proberen op een vrije trap en doet dat niet onaardig. Bodart moet zich alweer onderscheiden met een puike redding. Zoveel werk heeft hij in de eerste helft niet gehad.