Brys en Van Zandweghe moeten zich concentreren op de B-finale.

Brys en Van Zandweghe veroveren olympisch ticket op WK roeien

za 31 augustus 2019 11:51

Tim Brys en Niels Van Zandweghe zijn niet opnieuw in de medailles geëindigd op het wereldkampioenschap roeien. De lichte dubbeltwee verzekerde zich in Oostenrijk wel van deelname aan de Olympische Spelen.

12:01
11:51

Olympisch ticket is binnen

Tim Brys en Niels Van Zandweghe hebben hun olympische kans gegrepen. Dankzij winst in de B-finale verzekert de lichte dubbeltwee zich van deelname aan de Spelen van Tokio in 2020. Brys en Van Zandweghe finishten in 6'30"74 en eindigen daarmee op de 7e plaats in de eindrangschikking van het WK.
11:50
11:50
11:49
De Belgische dubbeltwee mag zich opmaken voor Tokio 2020.
11:49
Brys en Van Zandweghe in actie.
29/08/19
11:12

Brys en Van Zandweghe nog niet zeker van Tokio 2020

Tim Brys en Niels Van Zandweghe hebben hun olympisch ticket in de lichte dubbeltwee nog niet te pakken. Met een 4e plaats in de halve finales wisten ze zich niet te plaatsen voor de finale én de Olympische Spelen. Het Belgische duo krijgt nog een kans op het WK. Als ze de B-finale winnen, plaatsen ze zich alsnog voor Tokio 2020.
11:11
11:10
28/08/19
13:07
Brys en Van Zandweghe zijn in Linz niet alleen op zoek naar een WK-medaille, er zijn ook 7 tickets voor de Olympische Spelen te verdienen. De 6 finalisten en de winnaar van de B-finale mogen hun tickets voor Tokio boeken.
12:48
12:47

Brys en Van Zandweghe blijven op koers

Het was spannend, maar Tim Brys en Niels Van Zandweghe hebben de halve finales bereikt. De Belgen in de dubbeltwee eindigden als tweede in hun halve finale na een spannende eindsprint, de top 3 verdiende een ticket voor de halve finales. Halfweg kwamen ze nog als vierde door, maar met een snelle eindsprint wipten ze nog voorbij de Australiërs en de Zwitsers.
12:46
26/08/19
12:46

Vyvey is uitgeschakeld

Tibo Vyvey heeft ook de herkansingen niet kunnen gebruiken om de kwartfinales te halen. De jonge Vyvey werd vierde in zijn herkansingsrace en enkel de top 2 stootte door.
25/08/19
14:23
Tibo Vyvey heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de skiff voor lichtgewichten. De 19-jarige roeier werd 4e in de voorwedstrijd, enkel de top 3 stoot door.