89'
    90+1'
    1 - 6
    90+1'

Borussia Dortmund heeft de nederlaag tegen Bayern München uitgewist met een klinkende zege bij Paderborn. De rode lantaarn hield gelijke tred voor de rust, maar Dortmund was een klasse te sterk na de pauze. Alle doelpunten vielen in het tweede bedrijf: 1-6. Thorgan Hazard (goal en assist) en invaller Axel Witsel (assist) droegen hun steentje bij.

Bekijk het verslag in het Journaal 13u:

Dortmund komt traag op gang, alle goals na de rust

De titeldreun van Bayern München leek lange tijd in het rugzakje van Borussia Dortmund te zitten. De bezoekers kregen hun motor niet aan de praat en voetbalden te voorspelbaar.

Paderborn vertoonde mondjesmaat toch wat meer barstjes. Hazard en Guerreiro hadden de openingsgoal aan hun voet, maar de rode lantaarn overleefde het eerste bedrijf met een brilscore.

Tijdens het kwartiertje bezinning had Dortmund de juiste ingrediënten gevonden. De balcirculatie was een stukje vlotter en Paderborn zag sterretjes.

Hazard duwde de 0-1 aanvankelijk nog net naast, maar profiteerde na 50 minuten van mistasten van doelman Zingerle. Toen Sancho 3 minuten later de 0-2 voor zijn rekening nam, leek de match al gespeeld.

Maar in een veel betere tweede helft gaf Paderborn zich niet gewonnen. Na een lichte penalty was er weer wat spanning, weliswaar slechts voor een minuutje. Op aangeven van Hazard toonde Sancho zich weer een ware killer: 1-3.

Het werd uiteindelijk nog een complete afstraffing voor de thuisploeg, een ietwat vertekend beeld na die povere eerste helft.

Hakimi (op aangeven van Hazard) en Schmelzer (op aangeven van invaller Witsel) diepten de score uit, Sancho kroonde zich met zijn hattrick tot man van de match.

De openingsgoal van Hazard:

Sancho verdubbelt de score en gedenkt de overleden George Floyd:

Meer goals van het Engelse talent:

De assist van Witsel:

90+3'

Afgefloten! We vroegen bij de rust om beterschap en dat hebben we ook gekregen. Na 90 minuten klokken we af op liefst 1-6. Hazard scoorde en gaf een assist, invaller Witsel bracht ook een doelpuntje aan. Man van de match was Sancho met een hattrick.

90+1'

1-6

Bij het ingaan van de extra tijd komt er nog een 6e roos bij. Sancho legt de eindstand (?) vast met zijn hattrick. 1-6. En zeggen dat de eerste helft zo pover was...

90+1'

Jadon Sancho kan scoren voor Borussia Dortmund. De assist komt op naam van Mateu Morey.
    90+1'
    Bij SC Paderborn wordt de hoekschop genomen door Dennis Jastrzembski. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    90+1'

89'

1-5

Het wordt een afstraffing voor Paderborn, dat dit eigenlijk niet verdiend heeft. Deze keer is Witsel de aangever, Schmelzer frommelt de bal in doel.

89'

Marcel Schmelzer kan scoren voor Borussia Dortmund. De assist komt op naam van Axel Witsel.
    89'
    Thorgan Hazard staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor Borussia Dortmund.
    88'

Invaller Reyna gaat voor eigen succes, maar de vingertoppen van Zingerle houden het bij 1-4.

88'
    Redding van Leopold Zingerle (SC Paderborn), die de bal al duikend kan pareren.
    88'
    Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) haalt uit met zijn rechter...
    88'
    Dennis Jastrzembski neemt de hoekschop voor SC Paderborn. Hij dropt de bal centraal voor doel.