Premier League - speeldag 12 - 13/12/20 - 17:30
79'
Mohamed Salah
1 - 1
79'

Liverpool heeft niet kunnen profiteren van puntenverlies van Tottenham. Fulham kwam voor de rust verdiend op voorsprong en moest zich enkel gewonnen geven op een strafschop van de onvermijdelijke Salah.

Fulham - Liverpool in een notendop:

• Sleutelmoment: Dat moet het ongelukkige handspel van Kamara zijn, waardoor Salah er 1-1 van maakt vanop de stip. Zonder strafschop had Fulham de volle buit misschien thuis gehouden.
  • Man van de match: Ivan Cavaleiro en Ademalo Lookman waren bij wijlen ongrijpbaar voor de Liverpool-verdediging. De twee aanvallers mogen de prijs delen.
  • Opvallend:  Liverpool liet vorig seizoen zes keer punten liggen in 38 wedstrijden. Dit gelijkspel is al het vijfde puntenverlies in 12 wedstrijden.  Dan lijkt dit toch een spannend seizoen te gaan worden.

Niet Liverpool, wel Fulham wervelt voor de rust

Met een vlotte groepswinst in de Champions League op zak trok Liverpool vol vertrouwen naar het pittoreske Craven Cottage, waar Fulham de rol van gastheer vertolkte. Elders in Londen liet Tottenham al twee punten liggen bij Crystal Palace, waardoor Liverpool zich bij winst alleen leider mocht noemen.

Niet de regerende kampioen, maar Fulham kende een blitzstart. Enkele snedige prikken leverden ook kleine kansjes op. In het eerste kwartier moest de terugkerende Allison al twee keer goed ingrijpen. Daarna leek Fulham een duwtje in de rug te krijgen wanneer Cavaleiro werd aangetikt in de zestien. Een strafschop leek in de maak, de VAR legde de beslissing bij de scheids, maar die zag geen graten in de ingreep van Fabinho.

De thuisploeg liet het niet aan het hart komen en bleef doorstomen. Allison moest nog eens ingrijpen op een gekruist schot van Cavaleiro, maar nog voor het halfuur moest de Braziliaan zich toch omdraaien na een pegel van Decordova-Reid. Op al dat aanvallende geweld kon Liverpool slechts één keer reageren, maar vlak voor rust trapte Salah van dichtbij naast.

Salah klaart de klus vanop de stip

Na de pauze moest Liverpool uit een ander vaatje tappen en dat had Jürgen Klopp ook door. Verdediger Joel Matip bleef in de kleedkamer en werd vervangen door de vinnige Minamino. Binnen de minuut werden beide doelmannen aan het werk gezet, maar op grote kansen was het wachten tot het uur. Het was Henderson die als eerste een gaatje vond in de witte muur, maar Aréola hield de Liverpool-aanvoerder met een geweldige reflex van de gelijkmaker.

Fulham bokste zelf niet te veel aanvallen meer in elkaar, maar hield al bij al goed stand tegen het aandringen van Liverpool. De bezoekers hadden duidelijk wat hulp nodig om terug in de wedstrijd te komen en die hulp kwam er van invaller Kamara. De Fransman kreeg een vrije trap van Wijnaldum ongelukkig tegen de arm. De bal ging op de stip en dat is een koud kunstje voor Mo Salah, al zat Aréola er nog met een half handje bij.

De thuisdoelman moest zich nog één keer onderscheiden, op een poging van Jones, maar kwam verder niet meer in de problemen. Zo bleef het bij 1-1 op Craven Cottage en daar kon geen van beide ploegen echt tevreden mee zijn. Liverpool laat de kans liggen om alleen leider te worden, Fulham blijft dan wee vlak boven de gevarenzone kamperen.

90+5'

Liverpool laat de leidersplaats liggen!

Het zit erop! Fulham en Liverpool delen de buit en dat is zuur voor beide teams. Fulham kwam voor de rust oververdiend op voorsprong en leek de rode storm te overleven tot de bal op de stip ging na handspel.

90+1'

90+1'
90+1'

90'
Hoekschop voor Liverpool. Andrew Robertson trapt die naar de tweede paal.
86'

Origi als supersub?

Ook Divock Origi wordt in de strijd gegooid. Kan onze landgenoot The Reds volledig over de streep trekken?

84'
84'
De poging wordt gered door Alphonse Aréola (Fulham). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
84'
Curtis Jones (Liverpool) haalt uit met zijn rechter...
82'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Roberto Firmino (Liverpool) stond buitenspel.
80'

Redding

Liverpool gaat er bijna op en over! Jones stoomt het middenveld over en kan door niemand afgestopt worden. Uiteindelijk moet Aréola zich volledig strekken om bij het lage schot te komen, maar de Fransman trekt aan het langste eind.

80'
79'

Liverpool

Mohamed Salah (Liverpool) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
79'

Salah zet de elfmeter maar net om!

Aréola zit er nog net bij met een hand, maar de strafschop van Salah is té hard voor de Franse goalie. Dit is erg zuur voor Fulham.