Premier League - speeldag 10 - 28/11/20 - 13:31
Diogo Jota
0 - 1
Diogo Jota
60'

Het is een slechte week geworden voor Liverpool. Na een nederlaag in de Champions League konden de spelers van Jürgen Klopp niet winnen op het veld van Brighton & Hove Albion. Leandro Trossard begon als bankzitter, maar viel al snel in.

Rode Duivel Trossard viel in na 26 minuten voor de geblesseerde Neal Maupay, die in die korte periode al een hoofdrol had opgeëist door een penalty te missen voor Brighton.

Daarna werkte de VAR Jürgen Klopp een eerste keer op de zenuwen door een goal van Salah af te keuren voor millimeters buitenspel in de eerste helft. Het duurde tot na de pauze voor de bezoekers uiteindelijk op voorsprong kwamen.

Man in vorm Diogo Jota scoorde alweer een knappe goal (zie video). Zijn achtste in zijn laatste acht matchen voor Liverpool. Het moeilijkste werk leek gedaan voor Liverpool, maar de VAR zou nog twee keer een rol spelen.

Eerst door een goal van invaller Mané af te keuren, al was daar weinig op aan te merken. Daarna door Brighton in de extra tijd een penalty voor te schotelen. Ref Attwell ging langs de zijlijn kijken en besliste dat Robertson inderdaad een fout maakte op Welbeck.

Klopp applaudisseerde cynisch toen Gross de penalty benutte. In de stand kan Tottenham zondag alleen leider worden.

De 0-1 van Jota voor Liverpool

90+8' tweede helft
90+8'
Adam Webster (Brighton & Hove Albion) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+7'
Bij Brighton & Hove Albion wordt de hoekschop genomen door Pascal Groß. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+7'
Alireza Jahanbakhsh (Brighton & Hove Albion) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Strafschop voor Brighton & Hove Albion. De VAR heeft de beelden bestudeerd en de scheidsrechter legt de bal op de stip.
90+1'

90'
Andrew Robertson (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
88'
Danny Welbeck (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fabinho (Liverpool).
88'
85'
Takumi Minamino (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yves Bissouma (Brighton & Hove Albion).
84'
Ontgoocheling bij Liverpool, want het doelpunt van Sadio Mané wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken.
83'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Sadio Mané (Liverpool) stond buitenspel.
82'
82'
Liverpool krijgt een vrije trap. Ben White (Brighton & Hove Albion) haalde een tegenstander onderuit.
81'
Solly March (Brighton & Hove Albion) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
81'
76'
Roberto Firmino (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion).
74'
De poging wordt gered door Alisson (Liverpool). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.