Jupiler Pro League - speeldag 14 - 27/11/20 - 20:45
Julien Ngoy
75'
Julien Ngoy
3 - 0

Charleroi bijt voor de 2e week op een rij in het stof: 3-1 bij Eupen. Met 1 op 9 laat Charleroi de kans liggen om naast Club Brugge aan de leiding te komen. Eupen wint nog maar een 3e keer dit seizoen.

Eupen - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Penneteau gaat van held kort voor de rust naar antiheld net na de rust. Op het einde van de eerste helft houdt hij Musona van de 2-0, maar meteen na de pauze werkt hij een ongevaarlijke voorzet van Schouterden knullig in doel.
  • Man van de match: Stef Peeters speelde vanavond een sleutelrol bij Eupen, met dank aan zijn puntgave techniek. Met een heerlijke pass lag hij aan de basis van de openingstreffer van Prevljak. Ook bij de derde Eupense goal gaf hij de bal met een slimme kopbal perfect mee met Kayembe, die op zijn beurt Ngoy lanceerde voor de 3-0.
  • Opvallend: Met 13 goals in 12 wedstrijden kon Eupen bezwaarlijk een scoringsmachine genoemd worden. Vanavond trof het voor het eerst dit seizoen 3 keer raak. Charleroi scoort dan weer in bijna elke wedstrijd minstens 1 keer. Enkel vorige week tegen Gent lukte dat niet.

Bekijk de goals uit Eupen - Charleroi (3-1)

Eupen op voorsprong dankzij Prevljak en dosis geluk

Slechts 1 overwinning in de laatste 6 wedstrijden, daar konden ze bij Charleroi niet tevreden mee zijn. Hoog tijd dus om na een 1 op 6 weer aan te knopen met de zege. Charleroi nam dan ook meteen het initiatief op het veld van Eupen, maar het ontbrak de bezoekers aan precisie.

Rezaei mikte al vroeg in de wedstrijd een kopbalkans naast. Ook Fall was onzorgvuldig. Alleen voor de ver uitgekomen De Wolf miste hij zijn controle en verknoeide zo een enorme kans. Niet veel later mocht Fall het van dichterbij proberen na een doorgekopte voorzet van Kayembe, maar ook nu liet hij de bal knullig wegspringen.

Eupen kwam pas na bijna 20 minuten piepen, maar het was wel meteen raak. Na een heerlijke pass van Peeters bracht Musona de bal voor doel. Daar werkte Prevljak via Dessoleil én de paal de 1-0 binnen. Eupen dankzij een flinke dosis geluk op voorsprong.

Daarna kroop de mot er wat in bij Charleroi. Eupen kwam beter in de wedstrijd, al had de thuisploeg niet veel meer te bieden dan een slap afstandsschot van Musona. Kort voor de rust was diezelfde Musona wél gevaarlijk toen hij van dichtbij kon uithalen, maar Penneteau voorkwam de 2-0.

Morioka verdedigt op Kayembe en trekt diens handschoen uit

Blunder Pennetau illustreert malaise bij Charleroi

Kort na de rust kon Penneteau die 2-0 niet meer voorkomen. Integendeel, met een gruwelijke blunder op een lage voorzet van Schouterden werkte hij de bal zélf in doel. Een nieuwe tik voor Charleroi, dat hopeloos op zoek bleef naar zijn goede spel.

Op het uur greep Frank Defays, de vervanger van de geschorste Karim Belhocine, in met een dubbele wissel bij de bezoekers. Berahino en Nicholson moesten voor meer gevaar zorgen, maar dat kwam er nauwelijks. Zowel Morioka als Rezaei mikten kansen hoog over, illustratief voor het niveau van Charleroi.

Een kwartier voor het einde legde Ngoy de wedstrijd in een beslissende plooi na een snelle omschakeling. Oog in oog met Penneteau plaatste hij de bal beheerst naast de doelman binnen. Eupen in een zetel, Charleroi met kopzorgen.

Vijf minuten voor het einde zette Kayembe Charleroi alsnog op het scorebord. Bij Eupen kregen ze de bal niet weg na een vrije trap van Morioka en Kayembe trof van dichtbij raak. Verder raakten de bezoekers niet meer.

San José: "De spelers hebben het plan perfect uitgevoerd"

• Frank Defays (trainer Charleroi): “We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en creëerden kansen. Na het doelpunt liep het minder bij ons. We slaagden er niet in om ons goede spel terug te vinden, terwijl Eupen net vertrouwen kreeg. Maar zelfs na de 2-0 zijn de spelers er blijven voor gaan. De inzet was er wel, maar na de derde tegengoal werd het een moeilijk verhaal.”
  • Benat San José (trainer Eupen): “Dit is een fantastische overwinning, ik moet mijn spelers feliciteren. Ze hebben het plan perfect uitgevoerd. We hebben niet alleen goed, maar ook efficiënt voetbal gespeeld. Het is een verdiende overwinning. De spelers werken bijzonder hard op training en spelen de wedstrijden met hun hart. Wij hadden al meer punten verdiend dit seizoen, maar deze 3 punten zijn zeer belangrijk. We zullen blijven vechten voor de punten. Geen evidente klus, want de Belgische competitie is erg moeilijk.”

90+3'

Eupen wint

Charleroi verlaat Eupen met een 3-1-nederlaag. Een kleine verrassing toch. De ploeg van Belhocine komt dus niet opnieuw naast Club Brugge aan de leiding.

90+2'

Blessure

Kayembe gaat buiten de lijnen liggen. De Rode Duivel heeft echt pijn, maar er is geen tijd om hem nu te verzorgen. De seconden tikken weg.

90+1'

90+1'

Morioka valt over zijn eigen voeten, maar hij kan de bal wel nog bij een ploegmaat afzetten. Charleroi tikt nog wat rond.

90'

We krijgen drie minuten toegevoegde tijd. Dat zal niet volstaan voor een comeback denken wij.

90'
90'

Een diepe bal belandt bij Musona, maar hij kan geen ploegmaat meer vinden in de zestien. De thuisploeg is moe na een uitstekende prestatie.

86'

Kayembe met de eerredder

Wordt het toch nog spannend? Na een vrije trap van Morioka valt de bal voor de voeten van Kayembe en die werkt van dichtbij af. Een eerredder voor de bezoekers of komt er nog een verrassende ommekeer?

76'

Ngoy legt de wedstrijd in een beslissende plooi. Na een snelle omschakeling kan hij alleen op Penneteau afstormen en hij legt de bal netjes naast de doelman in doel.