6. 90+3' - Doelpunt strafschop - Nicolas Gavory (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 17/10/20 - 20:46
90+3'
Nicolas Gavory
90+3'
1 - 1

Club Brugge en Standard hebben met de nodige heisa de punten gedeeld in de topper van de speeldag. Club kwam kort voor de rust 0-1 voor, terwijl Standard de kansen miste. Na de rust verdiende de thuisploeg een goal, maar Lestienne miste vanaf 11 meter en zag ook een goal afgekeurd. Na een bal op de armen van Rits ging de bal in minuut 93 weer op de stip: Gavory miste niet. Club Brugge wipt over leider Charleroi met evenveel punten.

Standard – Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Club Brugge blijft klungelen achterin, maar lijkt toch aan de haal te gaan met een gevleide uitzege. Diep in blessuretijd zorgt een discutabele strafschop voor Luikse gerechtigheid.
  • Man van de match: Zinho Vanheusden deed wat van een aanvoerder verwacht mag worden. Hij jaagde de vlam in de Luikse pan en deed dat opvallend vaak hoog op het veld. De verdediger van Standard was met momenten de gevaarlijkste man op het veld.
  • Opvallend: Het is al van januari 2017 geleden dat Club nog eens kon winnen op Sclessin.

Bekijk de goals uit Standard - Club Brugge (1-1)

Standard vergeet Brugs geklungel af te maken, Diatta straft dat af

Club Brugge startte met knikkende knieën aan de topper van speeldag 9 op Sclessin. Al in het openingskwartier kon Standard drie of vier keer scoren, maar Lestienne en Balikwisha vertikten het om herhaaldelijk mistasten van Mata, Mechele en Mignolet af te straffen. Simon Deli verdiende ook wel een pluim voor een knappe beenveeg vlak voor de eigen doellijn.

De landskampioen overleefde als bij wonder de Luikse storm en dreigde pas in de 18e minuut voor het eerst toen Dennis een hoekschop naast devieerde. De kans zorgde wel voor wat ademruimte bij blauw-zwart. Met de bal hoger op het veld waren ze achterin bij Club wat geruster, al gingen Mignolet en Mechele toch nog elk een keertje klungelen, zonder veel erg.

Vlak voor de rust kregen de Rouches het spreekwoordelijke deksel op de neus. De kansen die zij lieten liggen, maakten de bezoekers wel af. Na een heerlijk vlotte en snelle aanval pikte Dennis er Diatta uit voor doel en die fusilleerde Bodart met een schicht: de 0-1 halfweg was op zijn zachtst gezegd gevleid.

Niet de weggevers, maar een discutabele strafschop bezorgen Standard nog een punt

Waar Simon Mignolet in de eerste helft nog een paar keer in de fout ging, zette hij dat in de tweede helemaal recht. Vanheusden zocht zelf het been van Mechele en versierde een erg lichte strafschop voor Standard. Mignolet bewees zijn grote waarde door de strafschop van Lestienne uit de hoek te ranselen.

Een kwartier voor tijd leek Standard dan toch te krijgen wat het na lang aandringen verdiende en weer lag Brugs geklungel daarvoor aan de basis. Mata verloor de bal aan Balikwisha, die Oulare aanspeelde. De invaller pikte er Lestienne uit voor doel en die trof raak, maar Club kroop andermaal door het oog van de naald toen de VAR, overigens terecht, oordeelde dat Oulare offside stond.

Het Brugse geluk kon niet blijven duren en diep in de blessuretijd slikten de bezoekers alsnog een tegendoelpunt. Niet het eigen geklungel, maar een wel erg discutabele strafschopfase leidde uiteindelijk de 1-1 in. Rits kreeg de bal tegen de buik, waarna die tegen de elleboog kaprioleerde. Laforge ging naar de beelden kijken en was lief voor Standard. Gavory maakte weliswaar verdiend gelijk.

Club pakt geen 18 op 18, maar springt dankzij het punt wel over Charleroi naar de voorlopige leidersplaats. De Zebra’s spelen morgenavond nog uit bij Genk. Standard is gedeeld derde. Een billijk gelijkspel heet dat dan, al kookten er aan beide zijden na affluiten potjes over.

Het zit niet mee voor Lestienne: strafschopmisser en afgekeurd doelpunt