74'
Evgeniy Makarenko
1 - 2
74'

KV Mechelen heeft de kans laten liggen om nog eens te winnen. Thuis tegen Kortrijk kwam het kort na de rust verdiend op voorsprong, maar een tweede gele kaart voor Kabore meteen daarna zorgde voor de ommekeer. KV Mechelen blijft met 3 op 21 achter.

KV Mechelen - KV Kortrijk in een notendop

• Sleutelmoment (1): De rode kaart voor Issa Kabore. De KVM-verdediger kreeg 2 keer geel, waarvan de eerste wel heel twijfelachtig was. De thuisploeg hield nog even stand, maar ging dan in 3 minuten kopje onder.
  • Sleutelmoment (2): In het ultieme slot stonden de thuisfans al bijna recht, maar Kristof D'Haene redde de kopbal van Marian Shved nog nét van de lijn.
  • Man van de Match: We zouden kunnen gaan voor een speler van de winnende ploeg, maar scoren bij je debuut tegen een stugge Kortrijk-verdediging, je zal het maar doen. Daarom een pluim voor KVM-debutant Siemen Voet.
  • Statistiek: 8 punten uit 9 wedstrijden, KV Mechelen bevindt zich (ondanks goed spel) in een penibele situatie. Een 3 op 21 benadrukt hoe hoog de puntennood is Achter de Kazerne.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - KV Kortrijk (1-2)

Mechelen is baas, maar botst op stug Kortrijk

Hét nieuws in aanloop van de wedstrijd van KV Mechelen tegen KV Kortrijk was Steven Defour die terugkeerde naar het oude nest Achter de Kazerne. Maar starten deed hij niet, ook een invalbeurt kwam te vroeg.

Defour zag wel hoe zijn nieuwe team het meer dan behoorlijk deed tegen Kortrijk. Het zocht steeds de vrije man, maar botste op een stugge Kortrijk-verdediging.

Dé kans op de openingsgoal was voor Van Damme, die vogelvrij een open kopkans kreeg. Kortrijk-doelman Jakubech stond aan de grond genageld en keek opgelucht toe hoe de kopbal maar net naast doel belandde.

Kortrijk kon enkele keren vlijmscherp tegenprikken op de counter, maar scoren zat er niet in. Een, enorm twijfelachtige, gele kaart voor Kabore 10 minuten voor rust leek geen groot drama, al zou dat nadien wat anders uitdraaien.

Rood voor Kabore opent het pad voor Kortrijk

Ook na de rust schoot de thuisploeg het best uit de startblokken. En daarvoor werd het ook beloond. Uitgerekend debutant Voet zorgde voor de Mechelse opluchting met de verdiende openingstreffer. Vreugde bij de thuisfans (die maar van korte duur was).

Want amper 2 minuten later kreeg Kabore nog eens het gele karton onder zijn neus geschoven na een gevaarlijke tackle. Twee keer geel betekent uiteraard rood. Kortrijk kon nog een half uur met een man meer spelen.

Aanvankelijk konden de bezoekers het voordeel niet benutten, maar uit het niets kwam daar toch plots de gelijkmaker. Jonckheere liet doelman Coucke geen schijn van kans. Amper 3 minuten later was het weer prijs: Makarenko kopte de 1-2-voorsprong tegen het net.

Mechelen was de kluts helemaal kwijt, maar kwam in de slotminuten nog een paar keer flink opzetten met een slotofensief. De gelijkmaker leek een feit, maar de kopbal van Shved werd nog net van de lijn gekeerd door D'Haene.

Een nieuwe nederlaag voor KV Mechelen was een feit, de zesde al dit seizoen. Het bengelt zo net boven de gevarenzone. KV Kortrijk springt naar plek 8 en telt nu 14 punten.

Tweemaal geel is rood voor Kabore, al was de eerste gele kaart wel twijfelachtig

Voet: "Verhaal van het seizoen: net niet"

• Siemen Voet (KV Mechelen): "Het zijn heel veel emoties na elkaar. Je start de wedstrijd als jonge gast al wat nerveuzer. Je doet dan vertrouwen op tijdens de wedstrijd en de tweede helft begint dan perfect voor mij en scoor ik. Wat we in de eerste helft net niet konden, kon ik nu wel. Dan zijn er zoveel emoties, scoor ik, ben ik zo blij en fier en twee minuten later is er de rode kaart en weet je dat het moeilijk wordt. Je geeft het weg en dat was echt pijnlijk. Op het einde is er dan bijna de 2-2, maar het is het verhaal van dit seizoen: net niet."
  • Yves Vanderhaeghe (coach KV Kortrijk): "Uiteraard zijn we tevreden, maar niet over alles. We waren goed gestart en nadien was het een evenwichtige eerste helft met de beste kans voor Gilles Dewaele. Maar de tweede helft zijn we rampzalig gestart en gingen we met z'n allen achteruit. Dan nam KVM de controle over en maakte het de verdiende goal. Dan moet je reageren en tot de rode kaart zag ik niet veel verandering. Maar die rode kaart was het sleutelmoment en heeft ons geholpen. Het verschil was er dan in 10 à 15 minuten met 2 mooie doelpunten. Over de laatste 10 minuten wil ik niet te veel kwijt, die hebben me enorm gefrustreerd. Er zijn zaken die zeker besproken moeten worden. Maar dat was niet genoeg voor eerste klasse."

90+4'

EINDE

Het zit erop. KV Mechelen gaat de boot in tegen KV Kortrijk met 1-2. De rode kaart van Kabore was het kantelmoment in een wedstrijd waar KVM meer verdiende.

90+1'

Jakubech houdt z'n adem even in

Oef! Die gedachte gaat ongetwijfeld door het hoofd van doelman Jakubech. Een kopbal van Shved wordt nog op de lijn gered door D'Haene.

90+1'

90'

extra time

89'

Dat kan het zowaar bijna! Storm ziet z'n poging net naast doel vliegen.

88'

De officiële speeltijd zit er bijna op. Kan KVM nog iets in elkaar knutselen?

86'
85'

KVM puurt er nog eens een hoekschop uit. Kortrijk maakt van de gelegenheid gebruik om nog een wissel door te voeren.

83'

Geen Defour vandaag

Steven Defour moet nog even wachten op zijn eerste speelminuten bij KVM. De drie wissels bij de thuisploeg zijn inmiddels opgebruikt.

83'
83'
77'

Mboyo knalt net over

Kortrijk raakt onder stoom. Mboyo ziet zijn schot afgeweken over het doelkader vliegen.

76'

Visser krijgt de volle laag

De KVM-fans hebben handspel gezien in de Kortrijkse zestien, Visser laat voortspelen en krijgt de volle laag van de thuisfans.

75'
74'

KVM kopje onder

De rode kaart duwt KVM nu helemaal kopje onder. Makarenko springt het hoogst en kopt de 1-2 voorbij Coucke.