3. 37' - Doelpunt - Roman Yaremchuk (0 - 3)
  4. 44' - Doelpunt - Roman Yaremchuk (0 - 4)
Jupiler Pro League - speeldag 11 - 01/11/20 - 20:45
37'
44'
0 - 4
44'

Na de zware 1-4-nederlaag in de Europa League heeft AA Gent met diezelfde cijfers uitgehaald bij Waasland-Beveren. Vooral in de eerste helft was het klasseverschil enorm. Roman Jaremtsjoek maakte een loepzuivere hattrick.

Waasland-Beveren - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Een echt kantelmoment was er niet, daar was het niveauverschil veel te groot voor. Toch was het opvallend hoe de thuisploeg na het afgekeurde doelpunt niet kon reageren. Gent ging door op zijn elan en legde er voor de rust uiteindelijk nog 4 in het mandje.
  • Man van de match: Met een loepzuivere hattrick leidde Roman Jaremtsjoek zijn team naar de overwinning. De Oekraïense spits was steeds aanwezig en werkte driemaal koeltjes af.
  • Opvallend: Na zijn blessure mocht Odjidja voor het eerst opnieuw aan een wedstrijd beginnen. De Gentse kapitein heerste op het middenveld en bekroonde zijn puike partij met een knappe assist op Jaremtsjoek.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Gent (1-4)

Ontketend Gent speelt Waasland-Beveren op een hoopje voor de rust

Na twee uitgestelde wedstrijden op rij kon Waasland-Beveren zich eindelijk nog eens opmaken voor een competitiewedstrijd. De ploeg van Nick Hayen ontving het fel geplaagde Gent, dat ook vanavond enkele sterkhouders miste.

De Buffalo's startten gretig aan de partij en Niangbo liet tot tweemaal toe de openingstreffer liggen. Niet veel later scoorde Jaremtsjoek wel, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens hands van Bukari.

Gent liet zich niet van de wijs brengen en bleef het gaspedaal induwen. De thuisploeg wist van geen hout pijlen maken en toen Bukari neergehaald werd in de zestien ging de bal op de stip. Jackers stopte de strafschop van Dorsch, maar in de rebound had de doelman geen verhaal. 0-1 voor Gent.

De bezoekers gingen door op hun elan en 1 minuut later maakte Jaremtsjoek er na een knappe individuele actie 0-2 van. Waasland-Beveren liep achter een ongrijpbare bal aan en op aangeven van Mohammadi maakte Jaremtsjoek z'n tweede van de avond.

Gent rook bloed en weigerde zijn wurggreep te lossen. Een splijtende pass van Odjidja zette Jaremtsjoek alleen voor doel. De Oekraïense spits miste niet en vervolledigde zijn loepzuivere hattrick. Met een 0-4-achterstand aan de rust mocht de thuisploeg gaan herbronnen.

Evenwichtigere tweede helft, Sinani met de eerredder

De donderpreek van coach Hayen tijdens de rust miste zijn effect niet en Waasland-Beveren kwam beter uit de kleedkamer. Na een rommelig fase belandde de bal bij Sinani en die schoot het leer in een tijd voorbij Bolat.

Meer dan een eerredder was het niet voor de thuisploeg. Gent haspelde de wedstrijd in spaarmodus af en liet Waasland-Beveren beter in de partij komen. Toch hielden de manschappen van Wim De Decker al bij al makkelijk stand.

Gent doorbreekt zijn negatieve spiraal en schuift op naar plaats 12. Waasland-Beveren blijft voorlopig voorlaatste.

Verslag Waasland Beveren - AA Gent 1-4

De Decker: "Heb veel positieve zaken gezien vandaag"

Wim De Decker (coach KAA Gent): "Dit is wat ik wil zien van mijn ploeg. In de eerste helft zetten we veel druk naar voor en creëerden we veel kansen. Na de eerste twee gemiste kansen dacht ik wel bij mezelf 'het zal toch niet waar zijn'. Maar eens we die eerste goal gemaakt hadden, liep het vlot. In de tweede helft paste Waasland-Beveren zich aan en begonnen we ook iets slapper. We geven dan ook meteen een kans weg en dan wordt het wat moeilijker. Maar al bij al zijn we niet meer echt in de problemen gekomen. Er zijn natuurlijk nog steeds werkpunten, maar ik heb ook veel positieve zaken gezien."

Roman Jaremtsjoek (KAA Gent): "Dit is een belangrijke overwinning voor ons, ook op mentaal vlak. Iedereen weet dat we momenteel niet door onze beste periode gaan, maar deze overwinning is zeker positief. Het is ook de eerste keer in mijn carrière dat ik drie keer scoor, dus daar ben ik zeer blij om. Ik werk hard en wil elke dag beter worden. Deze hattrick motiveert me alleen nog maar meer."

Vadis Odjidja (KAA Gent): "Deze overwinning doet deugd na een moeilijke week. We wisten vandaag wat ons te doen stond en zijn goed begonnen aan de wedstrijd. Aan de rust was de match dan eigenlijk ook al gespeeld. Er zit zeker veel potentieel in deze groep en vandaag waren we ook nog eens zeer efficiënt. Dat  was de laatste weken misschien wel wat minder het geval. Ikzelf voel me ook opnieuw goed na mijn blessure en ik hoop dan ook zo veel mogelijk te kunnen voetballen."

Hayen: "We speelden een dramatische eerste helft"

Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "We speelden een dramatische eerste helft. We wilden starten zoals tegen Genk, waar we toch druk naar voor konden zetten. Maar we twijfelden tussen druk zetten of de organisatie behouden. Vanaf het eerste fluitsignaal hadden we het ook fysiek moeilijk, waardoor de 2e en 3e bal steeds voor Gent was. Daarbovenop gaven we ook nog eens te veel ruimte weg. De coronagevallen zijn natuurlijk niet bevorderlijk, maar ik wil me daar niet achter verschuilen. In de tweede helft zag ik een reactie van mijn spelers en daar ben ik wel blij om. Het geeft alvast moed om riching de volgende wedstrijd te werken."

Brendan Schoonbaert (Waasland-Beveren): "We zijn zeer teleurgesteld in onze eerste helft. We stonden niet goed en dan is het jammer dat de wedstrijd na 45 minuten al gespeeld is. De tweede helft speelden we wel iets beter, met meer druk vooruit. Maar het was vandaag absoluut niet voldoende. Het was natuurlijk wel lastig voor ons de laatste weken. We hebben niet veel getraind, ook de jongens die geen corona hadden. Deze nederlaag komt natuurlijk zeer hard aan, ook omdat we veel zin hadden om opnieuw te spelen."

22:37

EINDE

Gent wint met 1-4 op het veld van Waasland-Beveren. In de eerste helft scoorden de bezoekers 4 keer dankzij onder meer een loepzuivere hattrick van Roman Jaremtsjoek. De Buffalo's schuiven op naar plek 12, Waasland-Beveren blijft voorlaatste.

90+4'

Lambrechts laat nog wat langer doorspelen, waardoor Gent nog eens kan counteren. Kleindienst mikt uiteindelijk op Jackers.

90+2'

De thuisploeg krijgt nog een vrije trap aan de rand van de zestien. Even lijkt de VAR nog te twijfelen of het geen strafschop is, maar uiteindelijk is dat niet het geval.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'

2 minuten extra tijd

We krijgen nog 2 minuutjes extra tijd op de Freethiel. Aan de 1-4-stand lijkt echter niets meer te veranderen.

88'

De thuisploeg lijkt zich al een tijdje te hebben neergelegd bij een nederlaag. Voorzetten in de box komen er nog wel, maar Bolat staat alert te keepen.

85'

Bukari komt vanop links naar binnen en viseert dan de rechterbovenhoek. Het vizier van de Ghanees staat echter niet goed afgesteld, waardoor de bal hoog over gaat.

84'

De laatste minuten vallen er geen echte grote kansen meer te noteren. Gent lijkt alles onder controle te hebben en poetst zijn blazoen toch opnieuw wat op na een moeilijke periode.

80'
79'

Vukcevic kan de bal voor doel brengen, maar zijn voorzet is te onnauwkeurig. Koita kan onmogelijk bij de bal. Kans verkeken voor de thuisploeg.

74'

Waasland-Beveren kreeg dan wel 4 doelpunten om de oren in de eerste helft. Toch zal coach Hayen tevreden zijn met de reactie van zijn team na de pauze. De thuisploeg voetbalt met meer lef en zet nu echt wel zijn voet naast die van de bezoekers.

71'

Waasland-Beveren neemt nu echt wel het heft in handen en komt steviger opzetten. Sinani neemt Bolat vanaf de rand van de zestien nog eens onder vuur, maar opnieuw trekt de doelman aan het langste eind.

69'

Bijna 2-4

Rechtsachter Wiegel zet zich knap door op zijn flank en levert dan in bij Bertone. De Zwitser neemt de bal knap in een tijd op de slof, maar Bolat heeft een knappe parade in petto.

68'

Jaremtsjoek speelt sterk vanavond.

64'

Evenwichtigere tweede helft

Na een dramatische eerste helft heeft de thuisploeg zich herpakt. De wedstrijd is veel meer in evenwicht dan voor de pauze en Sinani zorgde ondertussen al voor de eerredder.

62'

Odjidja mag gaan rusten

Na een uurtje zit de wedstrijd erop voor Odjidja. De middenvelder was alomtegenwoordig en domineerde op het middenveld. Mathéo Parmentier is zijn vervanger.