87'
Massimo Bruno
3 - 4
87'

Charleroi heeft Cercle Brugge een 5e opeenvolgende nederlaag aangesmeerd. Cercle liep 2-0 uit, maar stortte met z’n tienen in. Charleroi ging erop en erover en ook een laatste stuiptrekking van de thuisploeg werd uitgewist. Eindstand: 3-4. "Zelfs ondanks een dubbele achterstand, een blessure, een penaltymisser én die late gelijkmaker zijn we er in geslaagd om dit resultaat neer te zetten", blonk trainer Belhocine van trots.

Cercle Brugge - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Terwijl nagenoeg niemand nog een stuiver geeft voor de kansen van Cercle, komt de thuisploeg in de slotfase alsnog langszij. Maar de 3-3 van Musaba wordt meteen daarna alweer tenietgedaan door Bruno.
  • Man van de match: Ryota Morioka was niet alleen de draaischijf van een overweldigend Charleroi in de 2e helft, de Japanner was ook beslissend. Hij bracht de bezoekers een 1e keer op voorsprong en mocht met een knappe voorbereiding ook de 3-4 van Bruno grotendeels op zijn naam schrijven.
  • Opvallend: Cercle gaat voor de vijfde opeenvolgde keer de boot in tegen Charleroi. De laatste keer dat de vereniging Charleroi nog eens kon verslaan was begin oktober 2018. Opmerkelijk, Charleroi trof in de laatste 5 onderlinge duels elke keer minstens 3 keer raak.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Charleroi (3-4)

2 goals van Ugbo, maar ook rode kaart voor Cercle

Nog eens verliezen na een 0 op 12, dat zagen ze bij Cercle duidelijk niet zitten. De thuisploeg nam dan ook het initiatief in de openingsminuten. Op aangeven van Corryn kreeg Ugbo al vroeg een uitstekende kans aangeboden, maar hij liet ze liggen.

Geen goed voorteken voor een spits, maar niks bleek minder waar. Iets voorbij het kwartier kopte Taravel de bal na een vrije trap van Velkovski perfect in de loop van Ugbo en die bracht Cercle van dichtbij op voorsprong.

Een tik voor Charleroi en kort daarna kwam er nog één bij voor de bezoekers. Nkuba verstapte zich plots en schreeuwde het uit van de pijn. Een knieblessure trok een streep door zijn wedstrijd.

Cercle bleef de betere ploeg. Met een knappe redding kon Descamps Ugbo eerst nog van zijn 2e treffer houden, maar niet veel later ging de doelman zwaar de mist in op een terugspeelbal. Hazard profiteerde en schotelde Ugbo de 2-0 voor.

Pas 10 minuten voor de rust was Charleroi een eerste keer gevaarlijk, maar Didillon hield Gholizadeh van de aansluitingstreffer. Gholizadeh mocht het op aangeven van Benchaib een tweede keer proberen. Nu stond niet Didillon, maar de lat in de weg.

Cercle ontsnapte, maar de eerste helft eindigde toch in mineur voor de thuisploeg. Da Silva Lopes mocht iets vroeger dan de rest de kleedkamer in na een tweede gele kaart en na Nkuba bij Charleroi viel ook Cercle-kapitein Taravel geblesseerd uit.

Nkuba (Charleroi) loopt ernstige blessure op en schreeuwt het uit van de pijn

7 dolle minuten, een verrassende gelijkmaker en late winning goal

Charleroi kwam herboren uit de kleedkamer en drong Cercle meteen achteruit. Op het uur ging de bal op de penaltystip voor de bezoekers, maar Nicholson besloot op de paal. Het bleek slechts uitstel, want meteen daarna bracht Gholizadeh Charleroi toch weer in de wedstrijd met een gekruist schot.

Zijn aansluitingstreffer was het begin van een dolle wedstrijdfase. Nicholson maakte zijn penaltymisser goed en bracht Charleroi meteen na de 2-1 op gelijke hoogte met een rake kopbal. Morioka maakte de ommekeer compleet met een afgeweken schot. In 7 minuten van 2-0 naar 2-3, Cercle wist niet wat het overkwam.

Didillon hield Morioka nog van een tweede treffer, maar in de slotfase kwam Cercle zowaar opzetten. Corryn vond het hoofd van Ugbo, maar die liet zijn derde van de avond liggen. De gelijkmaker kwam er verrassend genoeg toch toen Descamps een voorzet van Vitinho ongelukkig in de voeten van Musaba
bokste. Die bracht Cercle van dichtbij weer langszij.

Cercle leek met een man minder alsnog op weg naar een punt, maar Charleroi zette razendsnel orde op zaken. Na een knappe dribbel van Morioka in de zestien nam Bruno het over en de invaller knalde Charleroi dan toch naar de winst.

Hazard pakt uit met voorzetje achter het steunbeen

Dolle 4 minuten in Cercle-Charleroi : gemiste strafschop en 2 goals

Belhocine: "We moesten dit doen voor Nkuba"

• Karim Belhocine (trainer Charleroi): “We hebben in de 2e helft met 12 tegen 10 gespeeld. We hebben voor Ken (Nkuba, red.) gespeeld. We waren allemaal aangedaan door zijn blessure en we moesten het voor hem doen. Zo zijn we teruggekomen naar 2-2 en hebben we de match uiteindelijk nog gewonnen. We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen, maar ik heb de jongens gezegd dat ze moesten blijven geloven in een terugkeer. Zelfs ondanks een dubbele
    achterstand, een blessure, een penaltymisser én die late gelijkmaker zijn we er toch in geslaagd om dit resultaat neer te zetten. Dat geeft aan dat de spelers alles willen geven tot op het einde en dat ze samen willen knokken.”
  • Paul Clement (trainer Cercle Brugge): “We blijven achter met gemengde gevoelens. We zijn natuurlijk zeer ontgoocheld over het resultaat, maar ook trots over onze prestatie. Met 11 speelden we zeer goed en hadden we de wedstrijd onder controle. De tweede gele kaart voor Da Silva Lopes heeft het momentum veranderd. Charleroi begon heel sterk aan de tweede helft en zette ons meteen onder druk. Maar zelfs na die 3 tegengoals zijn mijn jongens blijven vechten. Na die 3-3 hoop je natuurlijk dat het zo blijft, maar helaas scoorden zij nog. Het was een geweldige wedstrijd, alles zat erin. Maar de rode kaart was bepalend. Het was jammer dat ik Hazard daardoor moest vervangen, want hij speelde goed en bracht Charleroi in de problemen. Met elf tegen elf was het helemaal anders gelopen.”

90+4'

Cercle gaat na een spektakelwedstrijd met 3-4 onderuit tegen Charleroi. De thuisploeg ging rusten met een 2-0-voorsprong, maar in een knotsgekke 2e helft ging de vereniging uiteindelijk toch nog de boot in. Cercle blijft achter met 0 op 15, Charleroi pakt 6 op 6.

90+3'

De bal blijft even hangen na de hoekschop, maar tot een doelkans komt de thuisploeg niet. De tijd begint te dringen.

90+2'

Cercle komt zowaar nog opzetten in deze slotminuten en dwingt nog een hoekschop af. Didillon trekt mee naar voren.

90+1'

4 minuten extra

Cercle heeft nog 4 minuten om alsnog een punt te veroveren. Geeft Charleroi het nog eens uit handen?

90+1'
90+1'

89'

Belhocine haalt Nicholson naar de kant en Teodorczyk mag zijn eerste minuten maken voor Charleroi.

87'

Bruno veegt de 3-3 meteen weer uit!

Charleroi zet meteen orde op zaken. Na een fraaie één-twee met Benchaib dribbelt Morioka zich een weg in de zestien. Bruno neemt over en knalt de 3-4 hard in doel.

85'

Musaba brengt Cercle langszij!

Niet te geloven! Cercle komt met een man minder alsnog op gelijke hoogte. Descamps bokst een voorzet van Vitinho ongelukkig in de voeten van Musaba en die maakt er 3-3 van.

84'

Geen derde goal voor Ugbo!

Eindelijk dan toch eens een kans voor Cercle en het is meteen een grote! Corryn vindt het hoofd van Ugbo, maar die kopt over doel. Geen derde treffer, geen gelijkmaker.

83'

Bruno kan bijna alleen op doel afgaan na een doorsteekpass van Nicholson, maar Didillon is bij de les. De doelman komt bijzonder ver uit en keilt de bal weg.