UEFA Nations League - speeldag 5 - 14/11/20 - 20:45
55'
N'Golo Kanté
0 - 1
55'

Wereldkampioen Frankrijk heeft de macht gegrepen in groep 3 in de Nations League. Het won de topper op het veld van Portugal dankzij een doelpunt van Kanté. Het was zijn eerste goal in bijna een jaar. Dankzij de zege zijn de Fransen zeker van een plaats in de Final 4.

De Fransen moesten het zien te redden zonder Kylian Mbappé en bondscoach Deschamps koos voor Martial in de spits. Dat pakte voor de pauze verkeerd uit want de Manchester United-spits morste met de kansen. Hij vond twee keer de uitstekende doelman op zijn weg, trapte in het zijnet en deed een bal sterven op de deklat (zie video).

Maar de titelverdediger bracht ook weinig op de mat en na de pauze kon Frankrijk de belangrijke eerste goal maken. Rabiot nam Patricio onder vuur en de doelman kon niet klemmen. Zo rolde de rebound voor de voeten van Kanté. De Chelsea-speler scoorde na 356 dagen nog eens een doelpunt.

Portugal besefte dat het aan de bak moest, maar de Fransen konden zich nu focussen op verdedigen. De beste kans was nog voor invaller Moutinho, maar Lloris hield zijn netten schoon. Frankrijk stoot door naar de Final 4.

Dit ingestudeerd nummer van de Fransen had beter verdiend

90+4'

Einde: 0-1

Frankrijk pakt een zuinige zege op het veld van Portugal. Kanté maakte het winnende doelpunt in deze topper.

90+4'

Griezmann gaat op looptocht richting de andere kant van het veld. Hij snoept zo handenvol seconden af van de Portugezen.

90+2'

Lloris bokst een bal weg voor de neus van Ronaldo. De seconden tikken weg en de titelverdediger wordt naar de uitgang geduwd.

88'

Portugal wil een strafschop. Trincao zet zich fel door op de rechterkant en komt op de rand van de zestien in contact met Hernandez. De Portugees gaat niet meteen liggen en de scheidsrechter geeft geen krimp. De teleurstelling staat op het gezicht van Ronaldo te lezen.

86'

Patricio geeft op knullige wijze een hoekschop weg. Maar het breekt de doelman gelukkig niet zuur op. Frankrijk doet er niets mee.

85'
84'

Frankrijk wordt nu gedwongen tot verdedigen. De Portugezen ogen plots fris en fruitig.

83'

Zit er nog venijn in dit wedstrijdslot? De voorzet van Cancelo is opnieuw prima. Ronaldo gooit alles in de strijd maar kan er net zijn hoofd niet tegenaan duwen.

83'
80'
Frankrijk
77'

Kimpembe en Ronaldo botsen met hun knikkers tegen elkaar. De Portugese nummer 7 gooit zich naar een voorzet, maar knalt zo ook tegen de Fransman. Beide heren moeten even bekomen.

75'

Duiksprong Lloris

Portugal blijft duwen. Ronaldo vindt geen opening tussen 5 verdedigers en legt achteruit. Moutinho haalt in een keer uit en maakt het Lloris bijzonder moeilijk. De Franse keeper duikt het leer uit zijn kooi.

74'

Nog eens een vloeiende aanval van de thuisploeg, maar Kimpembe neemt het zekere voor het onzekere en werkt in corner.