6. 80' - Geel - Juan Cuadrado
  7. 86' - Geel - Adrien Rabiot
  8. 88' - Geel - Fabio Depaoli
Serie A TIM - speeldag 36 - 26/07/20 - 21:45

Na de uitschuiver tegen Udinese heeft Juventus zich tegen Sampdoria geen 2e keer laten vangen. Cristiano Ronaldo zorgde diep in de verlengingen van de eerste helft voor de bevrijding, al miste hij later wel nog een strafschop. Voor Juve is het de 9e titel op een rij, de 36e in totaal.

Het journaal 13u met o.a. de 9e landstitel van Juventus

Ronaldo in de hoofdrol

Het kampioenenjaar van Juventus verliep deze keer moeizamer dan in de voorgaande jaren. Dat bleek ook uit deze wedstrijd. Juventus won uiteindelijk met 2-0, maar Sampdoria had genoeg kansen om het titelfeestje te verbrodden.

In de eerste helft zagen we vooral een zenuwachtig Juventus. Sampdoria had aanvankelijk de beste kansen. Quagliarella en Ramirez kwamen gevaarlijk uit de hoek, maar vonden telkens een sterk keepende Szczesny op hun pad.

De eerste helft werd even overschaduwd door een lelijke botsing tussen Danilo en Ramirez. Die laatste kon voortspelen met een verband rond zijn hoofd, maar Danilo moest groggy het veld verlaten.

Uiteindelijk was het toch Juventus dat het eerst kon scoren via de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo. Na een ingestudeerde vrije trap belandde de bal bij de Portugees, die beheerst in de rechterhoek binnenschoot. (lees verder onder de tweet)

Ronaldo schiet de 1-0 binnen voor Juventus

Zeldzame penaltymisser van Ronaldo

Sampdoria kwam ook als sterkste ploeg uit de kleedkamers. Szczesny moest weer aan de bak na pogingen van Ramirez en Tonelli. Maar als Juventus de bal aan de overkant kon krijgen, was het steeds gevaarlijk.

Na 67 minuten sneed Ronaldo naar binnen en schoot op Audero, die de bal niet kon klemmen. Bernardeschi was goed gevolgd en moest de rebound maar binnentikken. Zo werd het toch 2-0 en mochten de feestelijkheden stilaan starten.

Na een rode kaart voor Thorsby lag de match in een definitieve plooi. Ronaldo kreeg nog de unieke kans om de kers op de taart te zetten met een penalty, maar de Portugees schoot staalhard op de deklat. Hij kon het zelf nauwelijks geloven.

Die zeldzame penaltymisser van Ronaldo was uiteindelijk slechts een voetnoot. Voor Juventus is het niet alleen de 9e titel op een rij, maar ook de 36e in totaal.

90+3'

EINDE: Juventus is kampioen van Italië

Higuain versiert nog een hoekschop, maar Fourneau fluit af. Juventus is kampioen in eigen huis na een 2-0-zege tegen Sampdoria.

90+2'
Maya Yoshida (Sampdoria) helpt zijn doelman een handje en veegt de bal van de lijn.
90+2'
Leonardo Bonucci (Juventus) haalt uit met zijn rechter...
90+2'
Redding van Emil Audero (Sampdoria), die de bal al duikend kan pareren.
90+2'
De voorzet komt tot bij Adrien Rabiot (Juventus). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+2'
Rodrigo Bentancur neemt de hoekschop voor Juventus. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

Toch bijna 3-0

Yoshida moet een bal van Bonucci van de lijn keren. In de herneming schiet Higuain wild in het zijnet.

90+1'

90'
Alex Sandro (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
89'
Cristiano Ronaldo (Juventus) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen.
89'

Penalty gemist voor
Juventus

Pech voor Juventus. Cristiano Ronaldo zet zich achter de bal voor de strafschop, maar zijn schot belandt op de lat.
penalty gemist
89'

GEEN GOAL: Ronaldo schiet penalty tegen de lat

Ronaldo kon de kers op de taart zetten, maar schiet zijn strafschop loeihard tegen de dwarsligger. Hij kan het zelf nauwelijks geloven.

88'
Sampdoria
88'
Penalty voor Juventus! Fout van Fabio Depaoli (Sampdoria). Alex Sandro (Juventus) werd afgestopt.
87'

Penalty voor Juve

Sampdoria had het overwicht, maar het is Juventus dat een penalty krijgt na een fout van Depaoli op Alex Sandro.