FiorentinaNapoli
Davide Massa
Stadio Artemio Franchi
33614

Fiorentina en Napoli verzorgen het spektakel, Mertens pikt doelpuntje mee in zege

za 24 augustus 2019 22:37
  1. 9' - Doelpunt strafschop - Erick Pulgar (1 - 0)
  2. 19' - Geel - Allan
  3. 19' - Geel - José Callejón
  4. 24' - Geel - Mário Rui
  5. 38' - Doelpunt - Dries Mertens (1 - 1)
  6. 43' - Doelpunt strafschop - Lorenzo Insigne (1 - 2)
  1. 51' - Doelpunt - Nikola Milenkovic (2 - 2)
  2. 56' - Doelpunt - José Callejón (2 - 3)
  3. 61' - Verv. Dusan Vlahovic door Kevin-Prince Boateng
  4. 65' - Doelpunt - Kevin-Prince Boateng (3 - 3)
  5. 67' - Doelpunt - Lorenzo Insigne (3 - 4)
Serie A TIM - speeldag 1 - 24/08/19 - 20:46
9'
Erick Pulgar
9'
1 - 0
38'
Dries Mertens
1 - 1
38'
43'
Lorenzo Insigne
1 - 2
43'
51'
Nikola Milenkovic
51'
2 - 2
56'
José Callejón
2 - 3
56'
65'
Kevin-Prince Boateng
65'
3 - 3
67'
3 - 4
67'

Fiorentina en Napoli hebben op de openingsspeeldag meteen voor een doelpuntenkermis gezorgd. In een wedstrijd met 7 doelpunten opende ook Dries Mertens zijn rekening. Hij mikte de 1-1 vanop afstand heerlijk in doel. Bij Fiorentina debuteerde Ribéry in de slotfase.

Napoli trok deze week PSV-smaakmaker Hirving Lozano aan om voor de doelpunten te zorgen. Zijn concurrenten voorin toonden vandaag dat er nog genoeg scorend vermogen rondloopt in het team van Carlo Ancelotti.

Dries Mertens maakte tien minuten voor de rust zijn eerste doelpunt van het seizoen. Hij wiste met een heerlijke knal van net buiten de zestien het openingsdoelpunt van Pulgar uit. Nog voor de rust lag Mertens ook aan de basis van de 1-2. Hij ging graag neer in de zestien, Insigne knalde binnen vanaf de stip.

Na de rust begon het spektakel pas helemaal. Het ene doelpunt volgde het andere op. Bij 3-4 voor de bezoekers kreeg Ribéry na amper 1 training zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club.

De Fransman liet zich meteen opmerken met een fraaie actie in de zestien. Hij claimde een strafschop, maar zijn roep om een elfmeter bleef onbeantwoord, tot ongenoegen van het Fiorentina-bestuur in de tribune.

Eerste speeldag, eerste goal voor Mertens:

Mertens ligt ook aan de basis van de 1-2:

90+5'
90+5'
Vrije trap voor Napoli. Germán Pezzella (Fiorentina) hield José Callejón vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+3'
90+3'
Kevin-Prince Boateng (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Elseid Hysaj (Napoli).
90+2'
Gaetano Castrovilli (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op José Callejón (Napoli).
90+1'
90+1'
Piotr Zielinski (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Federico Chiesa (Fiorentina).
90+1'

90'
Gaetano Castrovilli (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Elseid Hysaj (Napoli).
89'
De ref fluit voor een fout, Lorenzo Venuti (Fiorentina) heeft hands gemaakt.
88'
Germán Pezzella (Fiorentina) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
Bij Fiorentina wordt de hoekschop genomen door Erick Pulgar. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
87'
Fabián Ruiz (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Franck Ribéry (Fiorentina).
86'
Eljif Elmas (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gaetano Castrovilli (Fiorentina).
85'
Marco Benassi (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fabián Ruiz (Napoli).