3. 83' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
    Jupiler Pro League - speeldag 12 - 27/10/19 - 18:00

AA Gent blijft jagen op een eerste competitiezege buitenshuis. Op het veld van STVV kreeg Laurent Depoitre in de slotfase een megakans, maar hij wrong die de nek om.

STVV - KAA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: In minuut 83 gaat Depoitre met de bal aan de haal na mistasten van Janssens. Hij verschijnt alleen voor Schmidt en heeft nog een ploegmaat naast zich, maar verkwanselt de opgelegde kans.
    • Man van de match: STVV-doelman Daniel Schmidt hoefde geen mirakels te verrichten, maar hield zijn ploeg in de moeilijke momenten wel overeind met enkele degelijke parades.
    • Opvallend: AA Gent op verplaatsing, het blijft een heel ander verhaal dan Gent in eigen huis. Thorup en co halen amper 3 puntjes uit 5 uitwedstrijden. Enkel rode lantaarn Cercle Brugge pakte minder punten op verplaatsing.

FLOP. Onbegrijpelijke misser van Depoitre

Weinig te beleven in flauwe eerste helft

STVV en AA Gent namen hun tijd voor een uitgebreide studieronde. Beide ploegen stonden goed in de organisatie en gaven weinig ruimte weg. Op een paar halve kansjes na was er bijzonder weinig actie te zien in de twee grote rechthoeken.

Pas na 35 minuten viel het eerste schot tussen de palen te noteren, een te centrale uithaal van Jaremtsjoek. Aan de overzijde kwam STVV dichter bij een doelpunt, maar de inglijdende Suzuki kon net niet bij een scherpe voorzet van Botaka.

Daarna kabbelde de wedstrijd verder richting het rustsignaal. Beide ploegen probeerden nog wel wat te forceren, maar zonder succes: 0-0 halfweg.

TOP. Kvilitaia probeert het met een knappe omhaal

Beide ploegen laten de winning goal liggen

In de tweede helft voerde AA Gent de druk stilaan op. David zag een prima kans in het zijnet belanden, een knappe omhaal van Kvilitaia dwong Schmidt tot een even fraaie parade. Ook Plastoen kreeg een uitgelezen kans op de 0-1, maar hij kopte van dichtbij naast.

Na een resem wissels was de organisatie bij beide ploegen wat zoek, waardoor er meer en meer ruimte kwam om te voetballen. Dat leverde ineens kansen op aan beide kanten: Suzuki miste een prima mogelijkheid voor STVV, aan de overkant wrong Depoitre dé kans voor AA Gent onbegrijpelijk de nek om.

Ook een slotoffensiefje van de thuisploeg leverde geen goal meer op, zodat we na 90 wisselvallige minuten bleven steken op een scoreloos gelijkspel.