Van Wijk debuteert in mineur: Waasland-Beveren wipt over KV Oostende

1. 4' - Doelpunt - Stefan Milosevic (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 22 - 18/01/20 - 20:00
4'
Stefan Milosevic
0 - 1
4'

In de kelder van het klassement heeft Waasland-Beveren zichzelf nog wat meer zuurstof geschonken. Het degradatieduel tegen KV Oostende werd al na 4 minuten beslist: 0-1. In de stand nemen de bezoekers afscheid van de voorlaatste plaats, die nu in handen is van KVO.

KV Oostende - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor het ingaan van de blessuretijd moet Pirard zijn kunnen tonen bij een uitstekende kopbal van Guri. Een knappe, maar vooral belangrijke redding.
  • Man van de match: Beni Badibanga was de man van de goede ideeën en de prima acties bij Waasland-Beveren. Hij leverde ook de assist voor het doelpunt van Milosevic.
  • Opvallend: Waasland-Beveren trekt de goede lijn van voor de winterstop gewoon door en pakt zowaar een 9 op 9. Drie levensbelangrijke zeges die wellicht het behoud veilig stellen.

Bekijk de goal uit Oostende - Waasland-Beveren (0-1)

Milosevic zet Waasland-Beveren snel op rozen

Nieuwbakken KVO-coach Dennis van Wijk stuurde een aanvallend ingesteld elftal de wei in, maar het waren de bezoekers die het felst uit de startblokken schoten. Al in de vierde minuut zette Badibanga Milosevic op weg naar doel, en die liet Ondoa geen kans: 0-1.

De thuisploeg had veel tijd nodig om zich in de wedstrijd te knokken tegen een goed georganiseerd Waasland-Beveren. Veel meer dan een aardige vrije trap van Vandendriessche kreeg Oostende niet voor elkaar in de eerste helft.

Waasland-Beveren beperkte zich intussen tot enkele scherpe uitbraken, met op slag van rust nog een prima kans voor Badibanga, die recht op Ondoa besloot.

VDIEO: Koita toont zijn dribbelkunsten en krijgt uiteindelijk fout mee

Oostends slotoffensief blijft zonder resultaat

Ook na de pauze was het lang wachten op wat dreiging vanwege de thuisploeg. Op een afgekeurde goal van Sakala na viel er weinig te beleven in de zone van de waarheid.

Pas in het laatste kwart van de wedstrijd, en na de inbreng van Hjulsager, raakte de Oostendse motor eindelijk op toerental. Sakala en Vandendriessche kregen elk een uitstekende doelkans voorgeschoteld, maar misten het kader.

Voor Waasland-Beveren was het een kwestie van overleven. Doelman Pirard schudde in de slotminuten nog een geweldige redding uit zijn mouwen bij een kopbal van Guri. Een cruciale save, want hij stelde drie gouden punten veilig voor de Waaslanders. Van Wijk heeft nog werk in Oostende.

Arnauld Mercier (Waasland-Beveren): "Het was belangrijk om hier te komen winnen op Oostende. De strijd om het behoud wordt nu veeleer een strijd tussen twee ploegen dan tussen drie. We hebben gedaan wat we moesten doen. Onze eerste 25 minuten waren heel goed, daarna was er vooral veel strijd en moesten we wat achteruit, maar we zijn nooit geplooid. Iedereen is tot het uiterste gegaan om deze drie belangrijke punten te pakken. Maar het is nog niet afgelopen, we hebben nog acht finales te gaan."

Dennis van Wijk (KV Oostende): "Het eerste kwartier waren we niet echt bij de les, en dat levert een goal en nog een kans op. Daar had het al 0-2 kunnen staan. Voor de rest van de wedstrijd kan ik mijn spelers heel weinig kritiek geven. Ze hebben hun stinkende best gedaan. Alleen was er wat te weinig overleg en te weinig kwaliteit in de zestien meter. De laatste pass of de afwerking was niet altijd goed. Morgen gaan we analyseren wat we minder gedaan hebben en daaraan werken. Maar als we die effort kunnen tonen zoals nu na het eerste kwartier, gaan we zeker nog wedstrijden winnen."

90+5'

Afgelopen! De vroege goal van Milosevic blijkt van goudwaarde voor Waasland-Beveren. Het wint met 0-1 van Oostende en pakt drie belangrijke punten in de strijd om het behoud.
90+2'
90+1'

4 minuten extra

Oostende heeft nog vier minuten om een nederlaag af te wenden.
89'
89'

Pirard redt!

Pirard heeft lange tijd weinig om handen gehad, maar toont nu wel zijn waarde voor Waasland-Beveren! Hij zweeft een kopbal van Guri fraai uit zijn doel.
87'
De talrijk meegereisde supporters uit het Waasland hebben het feestje al ingezet. Zijn de drie punten binnen voor de bezoekers of heeft Oostende nog wat in huis?
83'

Vandendriessche naast

Het wil niet lukken voor Oostende. Sakala bedient de vrijstaande Vandendriessche, die onbegrijpelijk naast besluit. Waasland-Beveren ontsnapt aan de gelijkmaker.
81'
De bezoekers komen even uit de omknelling met dank aan Badibanga, die een paar tegenstanders aan de praat houdt en een vrije trap afdwingt. Badibanga trapt die zelf naast.
77'

Moeilijke momenten voor Waasland-Beveren nu, maar scoren is o zo moeilijk voor Oostende.

Johan De Caluwé op Radio 1
74'

Sakala voorlangs

Oostende blijft het proberen. Een vrije trap komt in twee tijden bij Sakala terecht, die vanuit een schuine hoek naast knalt. Nog een kwartier op de klok.
74'
72'
Nog eens een bijna-kans voor KV Oostende: Bataille wordt vrijgespeeld op rechts, zijn voorzet wordt onderschept aan de eerste paal.
71'

Debuut Piotrowski

Genk-huurling Piotrowski maakt zich klaar voor zijn eerste speelminuten in het shirt van Waasland-Beveren.
67'

Oostende is nu de hele tijd in de aanval, waardoor er meer ruimte komt voor Waasland-Beveren.

66'

Oostende probeert

De thuisploeg beseft dat er wat moet gebeuren en trekt nu met wat meer dadendrang ten aanval, maar veel doelkansen levert dat voorlopig niet op.
64'
Palaversa begint nog eens aan een ambitieuze actie, maar de laatste verdediger van Waasland-Beveren is er te veel aan.
61'
Intussen is er een uur weggetikt, en KVO geeft niet echt de indruk nog iets aan de achterstand te kunnen doen. Het ontbreekt de thuisploeg aan ideeën.