9. 90+4' - Doelpunt - Madelen Janogy (0 - 2)
    FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 11/06/19 - 18:00
    90+4'
    Madelen Janogy
    0 - 2
    90+4'

Zweden heeft met heel veel moeite WK-debutant Chili opzijgezet in zijn opener op het WK voor vrouwen: 0-2. Pas in de slotfase maakte Asllani de bevrijdende openingsgoal. De match lag een halfuur stil door een onweer.

Bekijk een samenvatting van Chili-Zweden (0-2)

WK-debutant Chili kraakt pas in de slotfase

Chili kon geen enkele bal in de eigen gelederen houden en kreeg de ene Zweedse aanval na de andere te verwerken. Endler, de Chileense doelvrouw, had goeie saves in huis telkens ze op de proef werd gesteld.

De Zweedse frustratie groeide met de minuut. Chili leek te barsten onder de Zweedse storm, maar werd gered door een onweer. Met gevaar op bllikseminslag stuurde de ref beide teams voor een halfuur naar de kleedkamer.

Chili leek in die pauze gerecupereerd te zijn om de laatste minuten zonder tegengoal vol te maken, maar dat was buiten Asllani gerekend. Zij dook op als een duiveltje uit een doosje en profiteerde van halfslachtig verdedigen bij Chili. In de extra tijd legde de jonge invalster Janogy de eindstand vast: 2-0.

90+6'
    11/06/19
    90+5'

Invalster Janogy rondt solo af voor de 0-2

01/02/23
    90+4'
    Chili
    0-2
    Zweden
    90+1'

11/06/19
    85'

Asllani bevrijdt Zweedse vrouwen met de 0-1

82'

Chileense doelvrouw haalt Zweedse poging van onder de lat

80'
    De wedstrijd zal opnieuw starten om 20.12u. De resterende 18 minuten (en extra tijd) worden dan afgewerkt.
    80'
    De match wordt stilgelegd door gevaar op blikseminslag.
    79'

Ref legt match stil voor gevaar op bliksem

01/02/23
    11/06/19
    72'
    De scheidsrechter heeft de twee ploegen naar de kleedkamers gestuurd. Bliksem en donder maken het te gevaarlijk voor de speelsters.