1. 62' - Geel - Granit Xhaka
  2. 80' - Verv. Pierre-Emerick Aubameyang door Sead Kolašinac
  3. 88' - Geel - Mehdi Zeffane
UEFA Europa League - speeldag 1 - 07/03/19 - 18:55

Arsenal heeft heel wat werk voor de boeg wil het zich nog plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. Het verloor bij Rennes met 3-1 en moet volgende week vol aan de bak in eigen huis.

De avond kon nochtans niet beter beginnen voor de bezoekers. Na amper 5 minuten spelen zocht Iwobi Aubameyang aan de tweede paal. De Nigeriaan vond zijn medemaat niet, maar de bal verdween wel (per ongeluk) in doel. Arsenal op rozen.

Het antwoord van Rennes liet lang op zich wachten. Pas toen Sokratis vlak voor de rust tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aanliep, kwam de thuisploeg een eerste keer echt dreigen. Meteen was het ook raak voor Rennes na een streep van Bourigeaud in de rebound op zijn eigen vrije trap.

Dik een kwartier na de rust ging het van kwaad naar erger voor de 10 bezoekers. Cech, voor de gelegenheid in doel tegen de ploeg waarmee hij internationaal doorbrak, stond in een schietkraam. Uiteindelijk was het Monreal die de Tsjech verschalkte met een knullige owngoal aan de eerste paal.

Rennes bleef na de 2-1 komen en vlak voor tijd stuurde uitblinker Sarr Arsenal met een fiske kater terug naar Londen. Volgende week moet de Engelse topclub vol aan de bak in eigen huis om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde.