1. 60' - Doelpunt - Taiwo Awoniyi (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 28 - 01/03/19 - 20:30
60'
Taiwo Awoniyi
1 - 1
60'

Voor het eerst sinds de winterbreak heeft Moeskroen punten laten liggen in de Jupiler Pro League. Standard hield dé ploeg in vorm op 1-1. In de toegevoegde tijd werden nog twee doelputen van de bezoekers afgekeurd.

Standard-Moeskroen kort samengevat:

• Sleutelmoment: In de toegevoegde tijd van de tweede helft vindt Moeskroen nog twee keer de weg naar het doel. Tot twee keer toe gaat het feestje van de bezoekers niet door en dus bleef het bij een gelijkspel.
  • Man van de Match: Selim Amallah was de beste man op het middenveld. De 22-jarige Belg zorgde met een heerlijke assist voor Awoniyi voor de mooiste actie van de avond.
  • Opvallende statistiek: Voor het eerst sinds de terugkeer op het hoogste niveau pakt Moeskroen een punt op Sclessin. Met 19 op 21 blijven de Henegouwers ook de beste ploeg van 2019.

Saaie eerste helft zonder doelpunten

Na amper een paar minuten spelen kwam Moeskroen een eerste keer dreigen op Sclessin. Amallah besloot vanuit een scherpe hoek op doel, maar Ochoa liet zich niet verrassen in zijn korte hoek.

Het antwoord van Standard mocht er zijn. Emond glipte door de buitenspelval en kwam oog in oog te staan met Butez. De afwerking van de Standard-spits liet te wensen over.

De beginfase van de wedstrijd was goed, wat volgde veel minder. Pas vijf minuten voor de rust kwam Emond nog een keertje dichtbij een doelpunt na een snedige counter. Opnieuw stond zijn vizier niet goed afgesteld.

Leuke tweede helft met doelpunten

De koffie tijdens de rust was blijkbaar niet pittig genoeg in de kleedkamer van Moeskroen. Op een corner van Kosanovic stonden de bezoekers vrijwel allemaal te slapen. Marin profiteerde op de rand van de zestien en opende de score met een streep.

Lang kon Standard niet genieten van de voorsprong. Friede kreeg meteen goede kansen op de gelijkmaker. Niet veel later pakte Amallah uit met dé actie van de avond. Hij draaide zich goed vrij en bediende Awoniyi in de zestien met een perfecte pas. Ochoa had geen verhaal tegen zijn plaatsbal: 1-1.

Na de gelijkmaker zakte Standard als een kaartenhuisje in elkaar. Moeskroen nam de wedstrijd over zonder echt heel gevaarlijk te zijn.

In de toegevoegde leken de drie punten mee de bus op te gaan richting Henegouwen. Twee keer keurde scheidsrechter Alen de winnende treffer af. Eerst voor een duwfout in zestien en daarna voor buitenspel. Het bleef bij 1-1 en daar was niemand echt tevreden mee.