Mijat Maric
2 - 1
Mijat Maric
20'

Cercle Brugge heeft zijn eerste competitiezege geboekt. In een match met veel kansen, kwam Lokeren terug van een 2-0-achterstand, maar het venijn zat in de staart. Tormin scoorde in de 91e minuut de 3-2.

Cercle Brugge - Lokeren in een notendop:

• Sleutelmoment: In het slot van de wedstrijd zet Cercle nog een offensief op. In de blessuretijd wordt het met een doelpunt van Tormin beloond voor een wedstrijd vol inzet en overgave.
  • Man van de match: Lusamba kreeg bij Cercle de voorkeur op Omolo en bedankte voor het vertrouwen met een knalprestatie. De technisch vaardige middenvelder verwende de fans met leuke bewegingen en een knappe omhaal.
  • Opvallend: Lokeren slikte nu al 7 doelpunten in 2 wedstrijden. Hoewel de competitie nog maar net begonnen is, moeten de Tricolores toch wat aan hun spel gaan doen.

Fraai combinatievoetbal van de groenhemden

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Lokeren startte met een kwartier vertraging door een technisch probleem met de VAR-monitor op het veld. Het akkefietje haalde de Lokeren-spelers blijkbaar uit hun concentratie, want na balverlies van Marecek maakte Bruno er na nog geen vijf minuten spelen 1-0 van.

Nog voor de tiende wedstrijdminuut gespeeld was, verdubbelde Cercle Brugge zelfs de voorsprong. Het was opnieuw Bruno die de weg naar doel vond, maar pas kon juichen wanneer de VAR besliste dat hij niet in buitenspelpositie stond.

Lokeren kon pas na een twintigtal minuten zijn voet naast die van de vereniging zetten. Cevallos mikte een vrije trap op de arm van Bruno in de muur van de groenhemden, Maric trapte de licht toegekende strafschop onhoudbaar voorbij Nardi. 2-1 aan de rust.

Tormin zorgt voor gerechtigheid

Ook na de pauze bleef Cercle Brugge baas in eigen huis. Cercle dwong een aantal kansen af, maar verzuimde het af te maken. Een ongeschreven regel in het voetbal is dat je dan al eens het deksel tegen de neus kan krijgen en vandaag was dat niet anders: Cevallos mikte de onverwachte gelijkmaker knap in de benedenhoek na ruim een uur spelen.

De slotfase was volledig groen-zwart getint. De thuisploeg zette een offensief op en ging in extremis nog op zoek naar het winnende doelpunt. Invaller De Belder kwam er twee keer dicht bij, maar de verlossing kwam er pas in de blessuretijd. Tormin controleerde knap en schoof de 3-2 onder Verhulst in doel.

Cercle Brugge pakt zijn eerste driepunter in de hoogste voetbalklasse en start de competitie met een knappe 4 op 6. Bij Lokeren moeten ze zich nu al wat zorgen maken na een 0 op 6 en liefst 7 tegengoals in twee partijen.