2. 36' - Own goal - Jérémy Taravel (0 - 1)
  1. 89' - Doelpunt - Dylan De Belder (2 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 14 - 03/11/18 - 20:00
89'
Dylan De Belder
89'
2 - 1

Cercle Brugge heeft op de valreep de volle buit geraapt tegen Moeskroen. Cercle speelde erg lang met een mannetje meer, maar schoot zichzelf in de voet door een karrenvracht aan gemiste kansen en een gemiste penalty. Maar in de slotfase knokte de thuisploeg zich toch naar een verdiende zege. "Op psychologisch gebied was dit geen makkelijke wedstrijd, bravo voor mijn spelers", zegt Cercle-coach Laurent Guyot.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Moeskroen (2-1)

Cercle Brugge - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Pas in de slotfase krijgt Cercle loon naar werken. Na de gelijkmaker van Hazard brengt De Belder de Cercle-supporters in extase met de late, bevrijdende winning goal.
  • Man van de match: Jean Butez dreef Cercle tot wanhoop met een ijzersterke prestatie. De Moeskroen-doelman stopte na 20 minuten de penalty van Cardona en stapelde ook nadien de knappe reddingen op. Pas op het einde moest hij zich gewonnen geven.
  • Opvallend: Voor eigen volk kan Cercle net een tikkeltje meer. De vereniging boekte dit seizoen al vier overwinningen, telkens in het Jan Breydelstadion. Buitenshuis winnen lukte dit seizoen nog niet.

Koude douche voor Cercle na reeks missers

Pas na twintig minuten kregen de toeschouwers iets te zien in het mager gevulde Jan Breydelstadion. Cardona haalde van net buiten de zestien verschroeiend uit, maar Butez hield de aanvaller van een doelpunt.

Niet veel later mocht Cardona het opnieuw proberen, nadat Gulan de doorgebroken Mercier had neergehaald in de zestien. Maar ook vanaf de penaltystip kreeg Cardona de bal niet voorbij Butez. Moeskroen moest het na de penaltyovertreding van Gulan wel met een mannetje minder doen.

En dat liet zich voelen. Op het halfuur had Lambot de 1-0 maar voor het intikken op aangeven van Tormin, maar hij mikte pal op Butez. De doelman dreef Cercle helemaal tot wanhoop toen hij ook de doorgebroken Tormin van een goal hield.

Zoveel missers, dat moet wel eens fout lopen en dat deed het ook. Uit het niks kwam een tot dan toe onmondig Moeskroen op voorsprong: Taravel kopte de bal ongelukkig in eigen doel op een vrije trap van Amallah.

Hazard en De Belder trekken Cercle over de streep

Na de rust ging Moeskroen-doelman Butez onverminderd voort op z’n elan. Zowel Mercier als Taravel legden hem het vuur aan de schenen met stevige pegels, maar Butez gaf geen krimp.

Cercle zette alles op alles, maar de wedstrijd leek wel behekst voor de Bruggelingen. Etienne schotelde De Belder de 1-1 voor, de invaller miste zijn schot. Tormin bracht Cardona niet veel later dan weer alleen voor Butez en u raadt het al: de doelman lag alweer in de weg.

Ook Kylian Hazard deed z’n duit in het zakje met een slap schot in de handen van Butez. Maar in de slotfase haalde hij z’n gram. Op aangeven van Gakpé mikte hij eerst op Vojvoda, maar in de herneming poeierde hij de 1-1 onhoudbaar in doel.

Kort voor het einde kreeg Cercle helemaal wat het verdiende. Op een hoekschop van Mercier kopte Bruno de bal door tot bij De Belder en die schonk Cercle op de valreep de volle buit.

Storck: "Absoluut geen rode kaart"

• Benjamin Lambot (Cercle Brugge): "Ik denk dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. Dat tegendoelpunt was ongelukkig, maar we bleven nadien in de wedstrijd. We zijn geduldig gebleven en uiteindelijk kwamen de kansen er. Toen we de eerste keer scoorden, wist ik dat het tweede doelpunt zou volgen. We moeten nog werken aan onze efficiëntie. Dan zullen de resultaten volgen."
  • Dylan De Belder (Cercle Brugge): "We zaten in een wat negatieve reeks. Ook vandaag zat het wedstrijdverloop tegen met Moeskroen dat scoort met z’n tienen. Het deed deugd om op het einde nog de winning goal te maken. Het was voor ons erg frustrerend, want het blok stond goed bij Moeskroen. We weten hoe het is om op eigen veld tegen tien spelers te spelen. We misten ook veel kansen. Maar toen dat eerste doelpunt viel, wisten we dat de overwinning erin zat. Het is ons gelukt, een knap staaltje van onze mentale sterkte. Nu moeten we proberen een reeks neer te zetten."
  • Laurent Guyot (coach Cercle Brugge): "Ik ben opgelucht, maar vooral fier op de spelers. Zeker op psychologisch gebied was het geen makkelijke wedstrijd. De druk lag bij ons, want we waren met een mannetje meer, speelden thuis en ook in de stand staan we boven Moeskroen. Dylan (De Belder, red.) heeft ons weer over de streep getrokken. Het was interessant om de mentale weerbaarheid van mijn ploeg te zien. Bravo voor mijn spelers dat ze de klus geklaard hebben."
  • Bernd Storck (coach Moeskroen): “We hadden af en toe wat geluk, maar mijn team heeft met z’n tienen toch een sterke wedstrijd gespeeld. We hadden misschien wel iets slimmer moeten spelen, dan hadden we meer kansen kunnen creëren. Het is jammer, maar het begon allemaal met die rode kaart in de eerste helft. Voor mij was het absoluut geen rode kaart. Sinds dit seizoen is er een nieuwe regel dat wanneer er een overtreding begaan wordt in de zestien, de scheidsrechter die op de dezelfde manier moet evalueren als een fout buiten de zestien. En dus had hij geel moeten geven. In onze vorige wedstrijd tegen Gent hadden we dezelfde situatie. We hebben hard gewerkt, maar helaas leverde het geen punten op. Ik kan mijn team niks verwijten, ze hebben alles gegeven."

90+4'

Cercle heeft na een dolle slotfase de volle buit gepakt tegen Moeskroen. Hazard en De Belder veegden een owngoal van Taravel uit.
90+3'
Moeskroen zorgt toch nog even voor nervositeit bij Cercle. Boya rukt mee op en haalt van dichtbij uit, pal op Etienne.
90+1'

88'

De Belder geeft Cercle wat het verdient

Cercle buigt het helemaal om op een hoekschop van Mercier! Bruno kopt de bal door tot bij De Belder en de invaller maakt er van dichtbij 2-1 van.
87'
Voor Moeskroen is het nu pompen of verzuipen. Voor Amallah is het in elk geval al voorbij. Hij moet de strijd geblesseerd staken, Mbombo is zijn vervanger.
81'

Hazard doet het dan toch!

Moeskroen kraakt dan toch onder de druk van Cercle. Hazard knalt eerst nog tegen Vojvoda aan, maar in de herneming poeiert hij de 1-1 onhoudbaar in doel.
76'

Slap schot van Hazard

Hazard krijgt op links plots ruimte voor het schot, maar hij besluit veel te zwak in de handen van Butez. Hier was veel meer mee te doen.
74'
De Belder kan nog eens koppen, maar zijn poging is te hoog gericht. Voor Cardona zit de wedstrijd er intussen op, hij wordt vervangen door Bruno.
70'
Tormin probeert het dan maar zelf met een lage schuiver. Dit keer moet Butez niet ingrijpen, het schot stuitert net naast. Het is meteen de laatste actie van Tormin, hij wordt vervangen door Gakpé.
69'

Cardona botst opnieuw op Butez

Bij Moeskroen denken ze stilaan aan een standbeeld voor Butez. Tormin brengt Cardona alleen voor de doelman, maar die voorkomt alweer een treffer voor de thuisploeg.
65'

"Ik denk dat het van Mercier zal moeten komen voor Cercle."

Johan De Caluwé, Sporza Radio
64'

De Belder niet zorgvuldig

Het lijkt wel of de wedstrijd behekst is voor Cercle. Etienne slingert de bal prima voor doel, maar invaller De Belder mist zijn schot. Alweer een gemiste kans voor de thuisploeg.
60'
Laurent Guyot grijpt in en gooit met De Belder een extra spits in de strijd. Voor Lambot zit de wedstrijd erop.
57'
Cercle voert de druk op. Tormin probeert het na een fraaie combinatie vanuit een scherpe hoek, zijn schot gaat voorlangs.
55'

Stevige pegel van Taravel

Taravel wil zijn owngoal goedmaken en waagt op zijn beurt z'n kans met een verre knal. Maar u raadt het al, Butez houdt Moeskroen alweer overeind. De doelman kan de bal niet klemmen, maar z'n verdedigers springen tijdig bij.
52'
Cercle neemt het initiatief, maar Moeskroen komt voorlopig niet in de problemen. Bovendien kunnen de bezoekers rekenen op een uitstekende doelman.