79'
Razvan Marin
79'
3 - 1

Een wervelend Standard heeft Club Brugge geklopt in een sprankelende topper. Het regende kansen op Sclessin, 3-1 was het eindverdict. Club Brugge kan straks zijn leidersplaats kwijtspelen aan Racing Genk.

Standard - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Club Brugge kan meteen na de pauze bijna langszij komen en zo de tweede helft een heel ander aanzicht geven, maar Wesley mist.
  • Man van de match: Razvan Marin speelde een dijk van een wedstrijd op het Luikse middenveld. Zijn doelpunt tien minuten voor tijd was de kers op de taart.
  • Opvallend: Om de 120e verjaardag van Standard in de verf te zetten, werden de tribunes voor de aftrap helemaal in rood en wit gehuld. Sclessin op zijn best.

Bekijk de goals uit Standard - Club Brugge (3-1)

Standard is baas in eigen huis

In een kolkend Sclessin, dat het 120-jarige bestaan van de club vierde, greep Standard de bezoekers meteen bij de keel. Cavanda kreeg al na 30 seconden een eerste kans voorgeschoteld, maar hij schoof de bal naast.

Het was het begin van een hele reeks uitstekende mogelijkheden voor de thuisploeg. Emond raakte bij een dubbele kans niet voorbij Letica, een kogel van Carcela miste de winkelhaak.

Pas na twintig minuten kwam Club Brugge eens onder de druk uit. Dennis profiteerde niet van een misverstand bij Standard, bij een vrije trap van Vormer prikte Vanaken nipt naast.

Daarna was het weer eenrichtingsverkeer naar de goal van Letica. Alleen de afwerking liet het nog afweten bij Standard. Emond, Djenepo en Laifis kregen de bal niet tussen de palen.

Het was wachten op Carcela om de boel open te breken. Marin veroverde de bal en legde opzij voor Carcela, die de oververdiende 1-0 overhoeks voorbij Letica joeg. Bijna werd het zelfs meteen 2-0, maar de volley van Mpoku zoefde centimeters naast.

Sclessin viert op indrukwekkende wijze de 120e verjaardag van Standard

Club speelt ongeslagen status kwijt

De tweede helft was amper begonnen of Wesley kreeg dé kans om de sterke eerste helft van Standard uit te wissen. De voorzet van Dennis was op maat, de kopbal van de Braziliaan te centraal.

Club Brugge wist na de pauze wel gelijke tred te houden met Standard, al was het aantal kansen voor blauw-zwart relatief laag. Standard bleef wel erg dreigend uit de hoek komen, met mogelijkheden voor Cimirot en Emond.

Op het uur moest Letica zich dan toch een tweede keer gewonnen geven. Emond plaatste de bal op aangeven van Fai netjes in de verste hoek: 2-0 voor een ontketend Standard.

Een owngoal van Luyindama bracht de spanning even terug in de partij, maar Standard liet zich niet van de wijs brengen en ging ook na de 2-1 door op zijn elan.

Tien minuten voor tijd nam uitblinker Marin alle twijfels weg voor de Luikenaars. Na een gemiste hoekschop van Club spurtte hij het hele veld over en nagelde de 3-1 onhoudbaar tegen de touwen.

Djenepo's uitdagende dribbel loopt helemaal fout

Preud'homme: "Dit is een referentiewedstrijd"

• Michel Preud'homme (Standard): "Dit is het voetbal dat ik wou brengen met Standard. Deze wedstrijd is een referentie, in alle opzichten. We hadden dit al gezien op sommige momenten, maar vandaag hebben de jongens het negentig minuten lang gebracht. Dat geeft voldoening, want je bouwt en je werkt hard, maar je moet het ook nog tonen. Nu moeten ze het elke keer kunnen brengen. Zo’n kolkend stadion helpt natuurlijk ook, maar we moeten leren om dat ook op verplaatsing te kunnen opbrengen."

• Ivan Leko (Club Brugge): "Op basis van 90 minuten is het een verdiende overwinning voor Standard. In de tweede helft hadden we wel even de controle over de wedstrijd, maar over 90 minuten gezien was dat te weinig. Het verschil zat in de energie en de intensiteit. Wij wonnen te weinig duels, terwijl je weet dat je in Luik als collectief agressief moet zijn. Dat was in de tweede helft iets beter, maar ik ben toch teleurgesteld. Maar goed, we halen 25 op 30 in onze eerste tien wedstrijden, dus we hebben al getoond dat we zeker niet slecht zijn."

Preud'homme: "Heel gelukkig met wat ik vandaag heb gezien"

Marin: "We spelen een perfecte match"

Vanaken: "We vonden geen antwoorden"

90+4'

Afgelopen! Standard wint de topper tegen Club Brugge met 3-1.
90+3'
Er volgt nog een applauswissel voor Djenepo, een van de vele uitblinkers bij Standard. Hij krijgt nog een knuffel van Preud'homme toe.
90+2'

"Club Brugge is dan toch niet ongenaakbaar."

Peter Vandenbempt op Sporza Radio
90+1'

90'
89'
Standard laat de bal aan Club in de slotminuten. Blauw-zwart probeert nog wel, maar het kalf lijkt verdronken.
88'
85'

Kopballetje Wesley

De vrije trap eindigt op het hoofd van Wesley, maar die kan geen kracht leggen in zijn kopbal.
84'
Siebe Schrijvers is prima ingevallen bij Club. Hij schuwt het duel met Luyindama niet, het levert hem een vrije trap op.
83'
81'
81'
80'

Marin profiteert van mistasten bij Danjuma en maakt er 3-1 van!

79'

Marin maakt het af

Na een gemiste hoekschop van Club gaat het razendsnel naar de overkant. Marin faalt niet oog in oog met Letica en zet Standard op 3-1. Het was Danjuma die de mist inging bij Club, Marin bekroont zijn beresterke partij met een goal.