Groepswinnaar Manchester City kegelt Hoffenheim uit het Europese toneel

wo 12 december 2018 23:56
    1. 64' - Geel - Florian Grillitsch
    UEFA Champions League - speeldag 6 - 12/12/18 - 21:03

Manchester City heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de 1/8e finales van de Champions League. Voor Hoffenheim was het de laatste wedstrijd op Europees niveau dit seizoen. Lyon wordt 2e in groep F, Sjachtjor gaat naar de Europa League.

Manchester City - TSG Hoffenheim in een notendop

• Man van de Match: Een wereldpartij speelde Leroy Sané niet, een wereldgoal scoorde hij misschien wel. Met zijn 2 doelpunten was hij de matchwinnaar voor City.
    • Sleutelmoment: Net wanneer Hoffenheim met een 0-1-voorsprong de kleedkamers lijkt in te gaan, maakt Sané er op slag van rust 1-1 van. De gelijkmaker kwamen de bezoekers nooit meer te boven.
    • Opvallend: Pep Guardiola wordt al voor de 9e keer groepswinnaar in de Champions League in zijn 10 seizoenen als coach.

City komt net voor rust heerlijk op gelijke hoogte

Met een vertimmerd elftal - en Kompany op de bank - ontving Manchester City Hoffenheim, dat nog bikkelde om een ticket voor de Europa League. Voor City stond de groepswinst nog op het spel.

Na een kwartier spelen legde Kramaric het Etihad Stadium al het zwijgen op. Hij benutte een strafschop: het 5e doelpunt in de voorbije 4 CL-wedstrijden voor de Kroaat.

City was verrast, maar niet aangedaan. Het creëerde voldoende kansen om de gelijkmaker te scoren, maar een sterke Baumann en een vervelend doelkader stonden telkens in de weg.

Wanneer iedereen dacht dat de 0-1-ruststand op het scorebord zou blijven staan, toverde Sané plots een wit konijn uit zijn krullenbol. De Duitser schilderde een vrije trap perfect in de rechterhoek: 1-1.

Kramaric scoort
    Kramaric verrast City na een kwartier vanop de stip.

Sané is de kwelduivel van dienst voor Hoffenheim

Hoffenheim leek aangedaan na de late gelijkmaker, want de tweede helft domineerde City volledig. De voorsprong hing in de lucht, maar met z’n drieën wrongen Sané, Sterling en Bernardo Silva een perfecte counter de nek om.

Niet veel later was het dan toch raak voor City. Sané maakte de blunder van even voordien meteen goed met zijn tweede van de avond.

Hoffenheim kon geen vuist meer maken en zag City al bij al makkelijk naar de groepswinst freewheelen. Vijf minuten voor tijd kreeg Kompany nog een invalbeurt, doelpunten vielen er niet meer.

City schakelt Hoffenheim Europees uit. Het wordt groepswinnaar en gaat samen met Lyon naar de 1/8e finales van de CL. Sjachtjor mag zijn geluk gaan beproeven in de Europa League.

Sané viert goal
    Sané beslist de wedstrijd voor City.

Deze 16 ploegen zullen strijden om de titel

90+3' tweede helft
    90+3'

EINDE

City legt in eigen huis Hoffenheim over de knie. Het wordt groepswinnaar en kegelt de nummer 7 uit de Bundesliga uit het Europese toneel.
    90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    90'
    We krijgen minuten extra tijd.
    85'

Kompany krijgt nog 5 minuten speeltijd

Guardiola lijkt de krappe voorsprong te willen verdedigen. Hij haalt met Bernardo Silva aanvallende impulsen naar de kant, met Kompany een stevige blok in de verdediging erbij.
    84'

Sterling heeft z'n dagje niet

Geen 3-1 voor City, want Sterling heeft zijn goede vorm van de voorbije weken niet te pakken vanavond. Hij heeft een doelpunt aan zijn voeten, maar besluit naast.
    76'

Heerlijke trap van Foden

Net geen doelpunt voor Phil Foden in zijn eerste basisplek in de Champions League. De jonge middenvelder van City haalt mooi uit, Baumann redt knap.
    67'

Hoffenheim Europees virtueel uitgeschakeld

Enkel winst volstaat voor Hoffenheim om Europees te overwinteren. Intussen heeft Lyon ook gelijkgemaakt tegen Sjachtjor. De Duitse nummer 7 uit de Bundesliga zal een tandje mogen bijsteken.
    67'
    65'
    64'
    TSG 1899 Hoffenheim
    64'
    Gündogan zet zich weer eens achter een vrije trap, maar hij kan het kunstje van Sané niet overdoen. De Turkse Duitser krult het leer net over.
    61'

Sané maakt het dan toch af

Daarnet wrong hij nog een counter de nek om, nu maakt hij dan toch zijn tweede van de avond. Sané zet City op voorsprong: 2-1.
    60'

Geen 2e goal voor City...

59'

Ederson met de beenveeg

In een aangename partij tussen beide teams gaat het best goed op en neer bij momenten. Deze keer mag Joelinton Ederson nog eens bekogelen, maar die pakt uit met een knappe beenveeg.
    55'

City blundert op de counter

Wat een gemiste kans voor City. Met 3 tegen 1 counteren ze vlijmscherp, maar zowel Sterling, Sané als Bernardo Silva vergeten de bal voorbij Baumann te leggen. Onbegrijpelijk.
    53'
    Knap samenspel in de zestien van Hoffenheim van Sterling en Jesus eindigt bij de Braziliaan. Die zet er z'n linker tegen, maar komt niet tot scoren.
    51'
    Ook wat actie aan de overkant. Joelinton haalt uit vanuit een scherpe hoek, Ederson verwerkt in hoekschop.