0
6
set 3
1

David Goffin (ATP-9) heeft in zijn tweede ronde in Parijs afgerekend met Corentin Moutet. Onze landgenoot had het een set moeilijk tegen het 19-jarige Franse talent, maar nam dan resoluut het heft in handen.

Moutet legt Goffin met knap tennis vuur aan de schenen

Corentin Moutet, nummer 141 van de wereld,  leek op voorhand een hapklare brok voor Goffin. Maar in de eerste set was niets minder waar. De Fransman begon sterk aan de wedstrijd en zette onze landgenoot meteen onder druk.

Moutet verzilverde als eerste een breakpunt en kwam op een 5-2-voorsprong. Maar Goffin kwam net op tijd onder stoom en dat terwijl de arm van zijn jonge tegenstander begon te trillen.

Goffin won vijf spelletjes op een rij en haalde zo de eerste set binnen.

Goffin geeft demonstratie in set twee en drie

Set 2 verliep veel vlotter voor de Belgische nummer een. Goffin krikte zijn niveau nog wat op en gaf zijn tegenstander geen enkele kans, met een vlotte 6-0 tot gevolg.

Ook in de derde set kon Moutet niet veel weerwerk bieden. De jonge Fransman kon nog een opslagspelletje verzilveren, maar daar bleef het bij. David Goffin plaatst zich uiteindelijk redelijk gemakkelijk voor de derde ronde.

Daarin neemt hij het opnieuw op tegen een Fransman. Zijn tegenstander wordt Monfils.

Dirk Gerlo was onder de indruk van Goffin

Goffin tekent een hartje op de camera voor de slachtoffers in Luik

Goffin: "Na de eerste set vond hij geen oplossingen meer"

Goffin over de aanval in Luik: "Mijn ouders wonen daar net tegenover"

17:41

Goffin wint ook vlot de 3e set en staat in de volgende ronde: 6-1

17:40

Goffin wint!

Goffin krijgt twee matchballen op de opslag van Moutet. Het eerste is meteen het goede. Onze nummer 1 kan zich opmaken voor de derde ronde.
17:32

Toch nog op het scorebord

Moutet haalt toch nog een game binnen. Is het slechts een voetnoot of kantelt de wedstrijd alsnog?
17:25
Ligt de wedstrijd in een definitieve plooi? Moutet probeert zich nog wat moed in te spreken, maar dat helpt niet veel. In slechts een paar minuten tijd wint Goffin drie spelletjes op een rij. De derde ronde komt dichterbij.
17:16

Goffin blaast Moutet weg in de tweede set: 6-0

17:15

Goffin wint ook set 2

Goffin is aan het freewheelen. Hij heeft zijn niveau opgekrikt en gunt zijn tegenstander geen enkele game. Moutet lijkt het fysiek niet meer te kunnen belopen. De intense eerste set heeft er duidelijk ingehakt bij de Fransman.
17:11
16:59

Moutet kraakt

Moutet verliest ook zijn tweede opslagspelletje in set 2. Goffin klimt naar een 3-0-voorsprong.
16:52

Goffin breakt onmiddellijk

Moutet raakt gefrustreerd en gooit zijn racket tegen de grond. Goffin is op dreef en wint zes spelletjes op een rij.
16:50

Goffin pakt de eerste set tegen Moutet met 7-5

16:43

Set 1 gaat toch nog naar Goffin

In het elfde spelletje gaat Goffin door de opslag van Moutet. Bij 40-0 op zijn eigen eigen opslag krijgt onze landgenoot 3 setpunten. Het eerste is meteen het goede. Hij wint de eerste set met 7-5.
16:25
16:24

5-5

Moutet lijkt nu toch wat zenuwachtig te worden. Hij slaat enkele ballen in het net en verliest zijn opslagspelletje. Goffin komt in de wedstrijd en trekt de stand gelijk.
16:11

Sterke Moutet

Goffin maakt heel wat onnodige fouten. Maar dat doet niks af aan de prestatie van de jonge Fransman in deze eerste set. Moutet speelt knap met verrassende slagen. Hij leidt met 2-5.
15:54

Break Moutet

De eerste break is voor Moutet. Goffin wint geen enkel punt op zijn eigen opslag: 1-3
15:50
Moutet lijkt zonder stress aan de wedstrijd te zijn begonnen. Met enkele mooie punten maakt hij er 1-2 van.
15:46
Goffin weet zijn goede opslag niet meteen te vinden. Maar met veel moeite wint ook hij zijn eerste game.
15:35

Moutet wint eerste game

Moutet begint goed en geeft Goffin geen kans in het eerste spelletje: 0-1

Tegen een belezen Fransman

In de eerste ronde van Roland Garros overleefde Goffin een vijfsetter tegen de Nederlander Robin Haase.  Met Corentin Moutet krijgt de Belg straks de nummer 141 van de wereld tegenover zich. Het is de derde match op Suzanne Lenglen, na een vrouwen- en een mannenwedstrijd.

Corentin Moutet was in ronde 1 te sterk voor Ivo Karlovic. "Ik heb een speler geklopt die hoger gerangschikt staat en die een grotere carrière heeft dan ik. Deze overwinning is een enorme beloning. Ik zal niet uitgaan tot 6u, het feestje zal maar tot 4u duren", grapte Moutet.

Moutet is de Franse tennishoop voor de toekomst. De jonge Parijzenaar is naar eigen zeggen een atypische, gevoelige en rebellerende tennisser die ook van piano en literatuur houdt. "Ik zit niet volledige dagen met mijn neus in de boeken, maar lees wel af en toe wel wat van Oscar Wilde en Victor Hugo."