• home
 • video
 • pas verschenen

  Plasschaert wint olympisch testevent, medalrace stopgezet

  Emma Plasschaert heeft een goeie generale repetitie gehouden op het water in Enoshima, waar volgend jaar het olympisch zeiltoernooi wordt gevaren. Onze landgenote won het testevent.

  Fase per fase

  1. 10 uur 06.
  2. 10 uur 04. 3 punten voorsprong op Bouwmeester. Plasschaert, die vorig jaar het WK won, totaliseert 79 punten na 10 races. Ze doet daarmee 3 punten beter dan de Nederlandse Marit Bouwmeester (82 punten), de regerende olympische kampioene. De Hongaarse Maria Erdi eindigt met 88 punten als derde.
  3. 09 uur 52. Medalrace stopgezet door gebrek aan wind, Plasschaert wint. Emma Plasschaert heeft haar eerste plaats in het testevent vastgehouden. Plasschaert begon als leidster aan de medalrace. De beslissende wedstrijd werd eerst uitgesteld door een gebrek aan wind. De organisatie waagde het er wat later toch op, maar door onvoldoende wind besliste men de boel stil te leggen. Plasschaert zeilde op dat moment als 2e achter de Hongaarse Maria Erdi. Die was nog een bedreiging voor haar, want in de stand stond die derde. Omdat de race gestopt werd, telt de stand van voor de wedstrijd.
  4. 22-08-2019.
  5. 11 uur 22. 10e plaats voor Belgische 49'er. In de Laser-klasse eindigde Wannes Van Laer als 24e, 3 plaatsen boven William de Smet. Zij starten niet in de medalrace. Yannick Lefebvre en Tom Pelsmakers finishten vandaag in de medalrace van de 49er als 10e, ook hun plaats in de eindstand.
  6. 11 uur 19. Goeie uitgangspositie voor Plasschaert. Emma Plasschaert begint morgen als leider aan de medalrace in de Laser Radial-klasse. Na 10 regatta's telt de wereldkampioene van 2018 3 punten voorsprong op de Nederlandse olympische kampioene Marit Bouwmeester. Eline Verstraelen eindigde als 36e en mag niet deelnemen aan de medalrace met de top 10.
  7. 21-08-2019.
  8. 11 uur 50.

   Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://www.youtube.com/watch?v=pokSVMTUu1M
  9. 10 uur 16. Plasschaert op winstkoers. Emma Plasschaert staat ook na 8 races op kop in de laser radial. Ze noteerde dinsdag met een 26e plaats wel haar slechtste resultaat (dat werd weggestreept), maar herpakte zich met een 4e plaats en blijft leidster. Marit Bouwmeester en Maria Erdi hijgen wel in haar nek. Eline Verstraelen kon zich niet plaatsen voor de medal race. Zij eindigde 37e.